Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ebből vajon lehetne pálinkát...

Ebből vajon lehetne pálinkát csinálni?

Figyelt kérdés

Narancseperről (vadnaracs) van szó.


[ [link]


Itt azt írják, hogy emberi fogyasztásra nem alkalmas, de apu szerint a ló finnyás állat, mégis megeszi és semmi baja. Ennyiben változna egy ló és egy ember szervezete?



#narancseper #vadnaracs
2012. jún. 13. 23:39
 1/8 anonim ***** válasza:
büdös kaucsukszerű leve van, szerintem a a ló sem eszi. (a wiki szerint csak 1-2 madárfaj eszi, valószínüleg még a dinoszauruszok korból maradt itt, talán azok ették)
2012. jún. 13. 23:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
ja, és a kérdésedre, nem nagyon lesz ebbőlpálinka,nincs benne elég cukor. Ha meg teszel bele, az már nem pálinka..
2012. jún. 14. 00:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Amiből lekvárt lehet, abból pálinkát is.
2012. jún. 14. 00:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
~ Első! Láttam már ilyet, vágtam már szét, mert kíváncsi voltam milyen a belseje és nem tapasztaltam ilyet, hogy "kaucsuk szerű, büdös leve" lett volna..
2012. jún. 14. 00:35
 5/8 anonim ***** válasza:

A Révai Nagy Lexikona szerint az indiánok valamikor ették.

A ló viszont nem eszi meg.

Nem is nagyon kínálgatja neki senki, a fához meg nem megy közel, mert olyan tüskéi vannak, mint a 100-as szeg!

Kárpátalján viszont gyógynövényként árulják a piacokon, reuma ellen. Úgy kell felhasználni, hogy pálinkába kell áztatni, aztán kenegetni vele. Szóval a pálinka nem ebből készül!

Amúgy tényleg ragacsos, tejszerű a leve.

2012. jún. 14. 00:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim válasza:
"Jellegzetes termése, a narancseper emberi fogyasztásra nem alkalmas."
2012. jún. 14. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Kedves ma 15:41. Ha jobban megnézted volna mit írtam, akkor láttad volna, hogy én is beleírtam ezt a magyarázatba.
2012. jún. 14. 20:17
 8/8 anonim válasza:
Nem tudom mit ír a wikipedia meg a mindenféle nagy lexikon. A valóságban itt van kitöltve előttem egy feles a narancseper pálinkából. Cukrot nem kellett hozzáadni. Kifejezetten finom, parfümös, 'olajos' pálinka. A gyümölcs tejnedve valóban ragacsos. Ez a feldolgozás szempontjából bajos is.
2021. ápr. 3. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!