Olcsó nagyonegyszerű ételek! Ti mit esztek ha fogytán a pénz?
Hogy nincs még hó vége?
Aki a nyugdíjat 18-19-én fogja megkapni, annak bizony már eléggé sokadika van, hiszen még majd egy hetet várnia kell!
Nagyon rendes kiscsaj vagy (gondolom, hogy nem fiú), és köszi a kezdeményezést, persze, hogy kipróbáljuk és megtartjuk magunknak azokat az ideírt recepteket, amikről úgy gondoljuk, hogy saját ízlésünknek megfelelő.
Ez a feltett kérdés ismét csak zöld kezecskével pontozandó lehetne!
Finom levest lehet készíteni sertés, marha, illetve bárány nyelvből. Nagyon olcsó, de kifejezetten finom hús a nyelv, puha, és nem is inas :) Megfőzitek hagyományos húslevesnek, kis répával, gyökérrel, zellerrel. Majd végül tárkonyt szórtok bele, és kis tejjel/tejföllel/joghurttal/kefírrel felöntitek. Pikánsabbá lehet tenni kis ecettel, erős paprikával. Sokáig elég és laktató, tápláló.
Apukám erdélyi receptje, hogy megfőzi a disznó pofát kis fűszeres (sós, egész borsos, fokhagymás) vízben. Utána kiszedi a húst, bedörzsöli porpaprikával, sóval, és a hűtőben érleli 1-2 napot. Ezt a husit lehet felvágott helyett fogyasztani, és sokkal olcsóbb egészségesebb, mint a bolti felvágott, kis tormával, kenyérrel igazi ínyencfalat. A levéből pedig kis zöldséggel finom leves készíthető ebédre.
Krumplis ganca: hámozva feltesszük a krumplit főzni, majd amikor kész a főzővízben teljes összetörjük, ezt a krumplis híg pépet visszatesszük a tűzhelyre, majd így melegen annyi lisztet teszünk bele fokozatosan, amíg a főzés folyamán szaggatható masszát nem kapunk, sózzuk, esetleg borsozzuk. Ha kész, akkor kizsírozott tepsire sűrűn galuskákat szaggatunk, közéjük tehetünk pirított hagymát, dinsztelt káposztát. Sütőben ropogósra pirítjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!