Olcsó nagyonegyszerű ételek! Ti mit esztek ha fogytán a pénz?
-(pizzás)melegszendvicskrém összekeverve spagettivel vagy akármiylen tésztával
-tésztafélék akár vajkrémmel összekeverve vagy kis rudas kenössajttal
-kis füszersó összekeverve vajjal-margarinnal és mehet kenyérre ..ezis egy alternativa
-májból májgombóc levest hozzá grizgaluska +párdarab répa
-palacsinta szintén egyszerü olcsó kis kakaó vagy lekvár bele
-sajtos tejfölös tészta
Édességek:
-mikrós süti nagyon egyszerü,ezt türbózhatjuk akár egykis meggyel és máris meggyes piskótánk lesz
4 ek liszt
1 mk sütőpor
4 ek porcukor
2 ek kakaópor
1 tojás
3 ek tej
3 ek olaj
A hozzávalókat egy nagyobb, mikrózható bögrében vagy müzlis tálban a fenti sorrendben jól összekeverem.
Mikróban teljes fokozaton 3 perc alatt megsütöm.
Frissen, melegen együk
-palacsinta töltelékként instant kakóport egy pár csepp tejjel elkeverünk hogy krémes alig folyós állagu kakaókrémet kapjunk megmelegitjuk picit és mehet a palacsintába
ugyanez a kakaókrém ideális ha makarónira tesszük máris kész a gyerköcöknek a csokis makaróni ami ha nemis elsö osztályu de finom pláne ha üres a pénztárca:)
ugyenzt a krémet öntsük gyümölcsre és máris finom édességet kaptunk
töltöttkáposztát hus helyett lereszelt vagy villával összetört párizsival készitsük ,nem ugyanaz de mindenképp olcsó és finom is:)
ha veszunk valamilyen knorr füszervarázst (van grill,gyros,magyaros) ez pár alkalomra elég ha a következö modon használjuk: nokedlit keszitsünk ...egy nagy doboz tejföl vagy attolfügg mennyi nokedlit keszitettünk keverjunk el egykis füszerrel ezt rotyogtassuk meg aztán keverjuk össze a nokedlival...isteni finom "hamis pörkölt":)
olcsó ételeket kell venni
szombat délután kell kimenni a csarnokba vásárolni gyümölcsöt, zöldséget mert akkor olcsó
sárgaborsó, lencse, konzevr zöldborsó, májkrém, löncshús, tonhalkonzevr, liszt, cukor, búzadara, zabpehely, olaj, rizs fűszerek mindig legyenek otthon
emellet befőtt, lekvár-te készísd el
fagyasztóba fasírt, krumpli, egy-két tál étel, kenyér legyen vésztartaléknak
tartós tej, tojás, ömlesztett sajtok is mindig jól jönnek
olcsó kajákat használjunk fel többször
pl sárgaborsóleves piritott zsemlekockával, utána pl lekváros-grízes tészta
másnap sárgaborsófőzelék főtt tojással
én amiket szoktam csinálni és olcsók
most a karfiol olcsó nagyon-rakott karfiol tojással
sajtos tészta, dejós tészta, krumpli tészta, sajtos-tejfölös tészta
lencseleves, lencsefőzelék, finomfőzelék, zöldborsófőzelék, kelkáposztafőzelék, tojásleves, karfiolleves, krumplileves tejföllel, zöldborsóleves, daragaluskaleves, rántottleves piritott kenyérrel
tarhonya tojással, hagymával,
rizs, sóskamártás főtt krumplival, tojással
rántott párizsi, cukkini, máj, csirkeszárny,
sült virsli, kolbász, fasírt, tojáspörkölt, zöldborsópörkölt
rizskoch, dejósguba, lekvárosgombóc, nudli, gofri, palacsinta, rakott krumpli, tojásrántotta, paprikáskrumpli
reggelire zabpehely, kifli joghurttal, tejföllel, piritós lekvárral, vajaskenyér hagymával, zsíroskenyér, bundáskenyér, májkrém, ömlesztett sajtok, tojáskrém, zöldségkrém, sütőbe sütsz krumplit, tejföllel kikeversz hagymát, és margarint teszel a krumplira
ha a kifli/kenyér száraz akkor tejbe felfőzöd és lekvárral megtudod enni
grízt piritasz és lekvárral ezt is megtudod enni
kukoricakása
főtt tészta ketchuppal, majonézzel
majonézes krumpli
a darabolt csirkéből/tyúkból először főzz levest, aztán (bőr nélkül) rántsd ki a combjait/szárnyait, csinálj bő szaftú pörit amit aztán rakott kajába felhasználhatsz. májat/zúzát lehet venni tök olcsón, abból is lehet pöri.
fagyasztott zöldségapalot is lehet kapni mindig akciósan, abból is csomó minden készíthető pl vegyes-zöldfőzelék, kis darált hússal vagy csak tojással/gízzel vagdalt, főtt krumplival is lehet sűríteni amolyan krokettfélének, én sok ilyesmi feltétet szoktam csinálni. még vastag palacsintába is beletöltöm, ha kifogok olcsó sajtot, vagy pizzasajtot tömbben és akkor a reszelt sajt megolvad és masszív töltelék lesz a palcsiba, néha leöntöm tejföllel és összesütöm, néha nem :)
ki szoktam rántani mindenféle zöldséget pl hosszában negyedelt répát meg darabolt édesburgonyát, karalábét mikor mi van (vastag esetleg több rétegű panír jó rá és alaposan le kell törölgetni nehogy nedves legyen mert lecsúszik róla a panír). mártogatóssal is tök jók meg magukban is.
Csomószor van nálunk fűszeres krumpli, feldarabolt nyers krumplit némi olajban elkevert tetszés szerinti fűszerekkel összeforgatok és aztán pirulásig sütöm.
gyakori még a paradicsomszószos tészta sütőben sütve ( húsféle nem mindig van benne ,de pl úgy isszeretjük ha répát felaprózok és vajon megpuhítok némi sóval/cukorral és azzal dúsítom, vagy ha kifogok olcsó gombakonzervet, vagy zöldségkeverékekkel...
Krumpli-fasírt kelkáposzta főzelékkel
Köles-fasírt krumpli-főzelékkel
Brassói szója-kockából
Szoktam csinálni:
1 tojásból nokedlit főzök
1 pár virslit karikára szelve pici zsíron átforgatok törtpaprikával, sóval, borssal
1-2 marék hordós káposztát megdinsztelek.
Jénait (zománcos tepsit) meglocsolod a virsli-szafttal, rá egy kis tejfölt.
Arra rakod először a nokedlit, majd a virsli karikákat, legfölül a párolt káposztát. A tetejét megkened tejföllel, a sütőben összesütöd (vagy a mikróban). Olcsó, finom, laktató.
:D
Jó érzés visszaolvasni azokat a recepteket, amelyeket valamikor kínomban kísérleteztem ki, majd amikor úgy éreztem bevált, itt felraktam, ha valaki gondban volt.
Most 4-5 ilyen receptem szóról-szóra visszaköszön, és ez nagyon jóleső érzés! Köszi! :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!