Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Meggy elrakása télire?

Meggy elrakása télire?

Figyelt kérdés
Érdekelnének tapasztalatok ki, hogy szokta elrakni. Még soha nem csináltam és most szeretnék elrakni találtam többet az interneten, de nem tudom melyik lenne a legoptimálisabb. pl.: [link] ez jó lenne ? Előre is köszönöm a válaszokat. 21/F

#tél #meggy #befőtt #elrakása
2012. jún. 12. 09:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Két link van fönt, én egyikben sem látok tartósítószert. Az egyik link a rumos-meggy variáció cukorral, a másik egy szakácskönyv linkje.

Te miről beszélsz, aki azt mondja, hogy a link nem jó, mert tartósítószeres?

(Imádom az ilyet, hogy a másik módszerét lesz@arni csak azért, hogy a saját legyen az elfogadott! Nem egészen tisztességes módszer!)

2012. jún. 12. 10:29
 12/14 anonim ***** válasza:
Természetesen a kérdező linkjéről, miről másról? Megkérdezte, hogy az jó lenne-e. És miután az a link azt írja, hogy az üveget mosd ki szaliciles vízzel, a befőttbe keverj nátrium-benzoátot, és még a tetejére is szórj belőle, írtam, hogy nem, nem lenne jó. Épp reggelizem, és a gondolattól is émelygek, hogy ennyi vegyszer legyen egy befőttben.
2012. jún. 12. 10:37
 13/14 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Valószínűleg hétvégén fogom csinálni, mert akkor lesz rá időm. Addig minden lehetséges megoldást átfutok. Még egyszer köszönöm mindenkinek!
2012. jún. 12. 18:18
 14/14 anonim ***** válasza:
Itt a végén adok egy jótanácsot neked, anélkül, hogy bárkivel is ellenkeznék: Mosd meg a meggyet, magvald ki, adagonként tedd nylontasakba, kösd be a tasak száját, tedd a fagyóba. Ha nem magvalod ki, akkor is jó, csak kevesebb fér. Ezeket gyümölcsleveshez, kompótnak, a magvaltakat szósznak, süteménybe teheted. A lényeg, hogy fagyosan tedd kevés fővő vizbe, és kedvedre cukrozhatod, vaniliacukor is finom benne. Igenis, eheted pörkölthöz, sültekhez, mint salátaféleség. Én évek óta igy rakom el, nem kell lesni, hogy nem romlik-e meg, és mindig kedvemre izesitem. Hidd el, ez a legjobb..persze ehhez kell fagyasztó. De egy fiókba is rengeteg belefér,pláne magvazva. Ne csinálj tul nagy csomagokat. Sok sikert hozzá.
2012. jún. 12. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!