Meggy elrakása télire?
Bevallom pörkölt mellé még életemben nem hallottam befőttet, sültek mellé igen, szinte bármelyik kompótféle
ismert számomra legalábbis.
Én is hosszú évek óta csakis fagyasztom a meggyet, de régen valamikor cukorszirupban tettem el, de az arányokra már nem emlékszem.
Szia!
Még tavaly válaszoltam egy hasonló kérdésre, itt a kérdés, az első válasz az enyém:
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__konyhai-praktik..
Sütibe, húsokhoz, pörköltekhez egyaránt nagyon finom!
Horváth Ilona szakácskönyve. Olvasd el benne a gyümölcsök tartósítására vonatkozó részt. Benne vannak a különböző módszerek, ill. az is, hogy mely gyümölcsöket elsősorban milyen módszerrel, és hogyan célszerű elrakni.
Töltsd le a könyvet, de mert a konyhaművészet szinte minden területére leírja az alapvető tudnivalókat. Ha tudod, vedd meg könyv alakban is. Jó, ha kéznél van a konyhában.
utolsó vagyok
Egyébként én is gyakran eszek befőttet pörköltekhez. :)
7-es vagyok!
Most látom, hogy nem is lány vagy. Minden elismerésem a tied!
Csak kövesd a leírást, és sikerülni fog. Nálunk is szokás volt, nemcsak sültek mellé, pörkölthöz is befőttet enni, ha éppen úgy adódott. Fincsi az ahhoz is.
A linkelt recept szerintem nagyon nem jó, tele van tartósítószerrel. Ezek borzasztóan egészségtelenek.
Inkább fagyaszd le a meggyet, utólag is felöntheted lével. Vagy több cukrot használj, és alaposan dunsztold ki az üvegeket. Egy jó szárazdunszt 5 évre simán tartósítja a befőtteket, és akkor nem kell mindenféle mérget ennetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!