Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Meggy elrakása télire?

Meggy elrakása télire?

Figyelt kérdés
Érdekelnének tapasztalatok ki, hogy szokta elrakni. Még soha nem csináltam és most szeretnék elrakni találtam többet az interneten, de nem tudom melyik lenne a legoptimálisabb. pl.: [link] ez jó lenne ? Előre is köszönöm a válaszokat. 21/F

#tél #meggy #befőtt #elrakása
2012. jún. 12. 09:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Én mindig natur szoktam elrakni, kimagozás után beteszem a fagyasztóba. A gyerekek miatt nem szeretek semmit sem agyon cukrozni, épp ezért kerülöm pl. a befőtteket. Persze attól is függ, majd mit szeretnél belőle csinálni a későbbiekben.
2012. jún. 12. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
Csak felnőtteknek,cokrozott, kimagozott meggy vörösborral felöntve, tetejére egy kanál rum.szilvával is nagyon finom.
2012. jún. 12. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:
Pl.: Húsos ételek mellé tálalni, saláta szerűségnek. Na jó tudom ez most elég hülyén hangzik. :) De régebben mikor még szüleimmel éltem sokszor volt olyan, hogy télen pörköltek mellé volt egy kicsi kirakva és nagyon finom volt. :)
2012. jún. 12. 09:45
 4/14 anonim ***** válasza:
Én a lehető legegyszerűbben, befőtt tartósítóval szoktam eltenni meggyet. Követem a tasakon leírt utasításokat. Sült hús mellé, levesnek, szósznak, süteménybe ezt használom.
2012. jún. 12. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:

Bevallom pörkölt mellé még életemben nem hallottam befőttet, sültek mellé igen, szinte bármelyik kompótféle

ismert számomra legalábbis.

Én is hosszú évek óta csakis fagyasztom a meggyet, de régen valamikor cukorszirupban tettem el, de az arányokra már nem emlékszem.

2012. jún. 12. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Még tavaly válaszoltam egy hasonló kérdésre, itt a kérdés, az első válasz az enyém:

http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__konyhai-praktik..

Sütibe, húsokhoz, pörköltekhez egyaránt nagyon finom!

2012. jún. 12. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:

[link]


Horváth Ilona szakácskönyve. Olvasd el benne a gyümölcsök tartósítására vonatkozó részt. Benne vannak a különböző módszerek, ill. az is, hogy mely gyümölcsöket elsősorban milyen módszerrel, és hogyan célszerű elrakni.


Töltsd le a könyvet, de mert a konyhaművészet szinte minden területére leírja az alapvető tudnivalókat. Ha tudod, vedd meg könyv alakban is. Jó, ha kéznél van a konyhában.

2012. jún. 12. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok


Egyébként én is gyakran eszek befőttet pörköltekhez. :)

2012. jún. 12. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:

7-es vagyok!

Most látom, hogy nem is lány vagy. Minden elismerésem a tied!

Csak kövesd a leírást, és sikerülni fog. Nálunk is szokás volt, nemcsak sültek mellé, pörkölthöz is befőttet enni, ha éppen úgy adódott. Fincsi az ahhoz is.

2012. jún. 12. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
48%

A linkelt recept szerintem nagyon nem jó, tele van tartósítószerrel. Ezek borzasztóan egészségtelenek.


Inkább fagyaszd le a meggyet, utólag is felöntheted lével. Vagy több cukrot használj, és alaposan dunsztold ki az üvegeket. Egy jó szárazdunszt 5 évre simán tartósítja a befőtteket, és akkor nem kell mindenféle mérget ennetek.

2012. jún. 12. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!