Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Az éttermekben tényleg beleköp...

Az éttermekben tényleg beleköpnek néha az ételekbe vagy italokba? Miért?

Figyelt kérdés
2012. jún. 3. 14:15
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
66%
Ha utál téged a pincér, előfordulhat, de különben nem.
2012. jún. 3. 14:26
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Én dolgoztam nyári gyakorlaton az egyik pesti hotelben és ott elképesztő dolgokat műveltek a konyhán,utána évekig(!) nem ettem étteremben.Pl a csótánycsapdát kidobta a szakács a sütő alól és utána a húslevesbe mosta le a kezét,vagy a takarítónő amit nem evett meg maradékot a vendég tányérjára rárakta stb stb de a pincérek is ilyenek,pl a vendég bubimentes vizet kért,de mivel nem volt,ezért egy üres üvegbe töltött hideg csapvizet és úgy tett,mintha menet közben bontotta volna fel...

De ez mindenhol így megy,nagyon disznók az emberek.

Miért a hentesnél,teszkóban osanban mit gondolsz miből csinálják a "frissen sülteket" ?Azokból a húsokból,amiknek lejár a szavatossága vagy kezd színe/szaga lenni.

Ettől függetlenül én hentesnél rengeteget ettem és sosem lett bajom,de teszkóba nem ennék semmi pénzért.

2012. jún. 3. 18:21
 3/16 Kucsora Norbert válasza:
100%

Hy!

Jómagam is felszolgáló vagyok! Bizony vannak helyek, ahol ezt megteszik és lehetne még mesélni ilyen történeteket. Nálunk ez nem működik , szerencsére egy olyan társaságban dolgozom, ahol a saját munkád iránti tiszteletből nem teszel ilyet. Akik ilyen dolgokat megtesznek, azok elfelejtették , hogy mit tanultunk annak idején az iskolában, szégyent hoznak az egész vendéglátásra. A mi feladatunk, hogy átlagos emben is képes legyen kikapcsolni, a mi dolgunk ezt biztosítani, mert mi vagyunk a vendégért nem fordítva. Magam részéről sajnálom, hogy ilyen helyek még vannak.

2012. jún. 4. 08:09
 4/16 anonim válasza:
100%
Én gyakorlaton voltam régen ilyen helyen, ahol a milánói alap sosem fogyott ki a lábosból, valamint a rántott húst a mosdó alatt tartották egy ládában, és amikor megmostam a kezem és leráztam róla a vizet, akkor vettem észre, hogy ott van alatta a hús. Szóval mesélhetnék még elég sokat furcsaságokról, csak remélni merem, hogy az elmúlt 10 évben azért változtak a dolgok. Ettől függetlenül eszek étteremben, de ajánlom a frissensültek fogyasztását, azzal túl nagy gond nem lehet (kivéve persze, ha tényleg utál valamiért a szakács v. a pincér, na azt tényleg nem lehet kivédeni)
2012. jún. 4. 09:20
 5/16 anonim válasza:
100%

üdv.

én jelenleg is egy étteremben dolgozom (ill. étterem és szálloda is), és itt semmi ehez hasonló dolog nem történik. minden helyben, és frissen készül, nincsenek egerek, csótányok, és mindenki takarít maga után. - ám ettől még elborzadva olvasom a fentieket... örülök, hogy nem ilyen helyre kerültem, mert nem biztos, hogy kibírnám a nyarat!

(azt még hozzá kell fűznöm, hogy ez a szálloda & étterem németországban van, de itt is lehetnének hasonló körülmények.)

2012. jún. 7. 16:01
 6/16 anonim válasza:
100%
hát én németekből nem néznék ki ilyen dolgot. magyarokból sajnos viszont annál inkább
2012. jún. 7. 22:42
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok vendéglátós, csak egy vendéglátós haveromtól hallottam ilyen rémtörténeteket, nagyon durvákat, amik egy elég nívós étteremben estek meg. Például, hogy a barna mártásba minden ocsmányságot beleraktak, és hogy hogyan "frissítették fel" a romlott húst. Felháborító!

Ettől függetlenül járok étterembe, frissensültet szoktam kérni. Kacsát, tengeri herkentyűt nem, mert azt nem kérik gyakran, esetleg megromlik.

A frissensültekkel is lehet egyébként gond, ha például nem megfelelően fagyasztják, visszafagyasztják a húst stb.

Csak kisebb panaszaim szoktak lenni, de azt sem merném megmondani, nehogy beleköpjenek az ételembe.

Pedig szívesen megmondanám, csak úgy építő szándékból. Például, hogy valami túlságosan meg van sütve.

2012. jún. 9. 16:35
 8/16 anonim ***** válasza:
Én hallottam anno a "caciki" botrányról,amikor is sokan kaptak durva szájfertőzést miután ettek valamelyik török gyrososnál (talán a keletinél)caciki salátát,majd állítólag kiderült hogy a török fiúkák merő szórakozásból beleverték a farkukat a caciki öntetbe és azt adták a vendégeknek,csak azon buktak meg hogy az egyik r.hadéknek valami durva nemibetegsége volt és amiatt lettek a szájfertőzések és így derült ki...
2012. jún. 9. 17:06
 9/16 Judos1 válasza:
Na köszi a hozzászólóknak, nemsokára indulok egy étterembe ebédelni ;)Bár már nem is érzem annyira éhesnek magam :(
2012. jún. 10. 10:18
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

:)))

Szerintem menj nyugodtan,bár én cacikit nem kérnék a helyedbe ;)

2012. jún. 10. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!