Miért nem értitek meg, hogy a szamóca nem eper?
2012. jún. 1. 09:42
11/27 anonim válasza:
Mindkettő szamóca, de a köznyelv a termesztettet nevezi (földi)epernek, szamócának pedig a vadontermőt.
Szóval nekem is az a véleményem, hogy te nem vagy tisztában dolgokkal. Így viszont ne okoskodj.
13/27 anonim válasza:
Nem tök mindegy? Mindkettő finom és kész! :D
14/27 A kérdező kommentje:
Nem égtem be, ne aggódj:) Olyan, hogy földieper, nem létezik. Ez egy népi elnevezés, de hivatalosan ilyen nincs. A termesztett és a vadon termő változat egyaránt szamóca! Egyiknek sincs köze az eperhez, ugyanis az eper a fán terem!
2012. jún. 1. 18:06
15/27 anonim válasza:
De akkor miért hasonlítod össze a kettőt? Olyan mintha a krumplit hasonlítanád a pityókához, közben az utóbbi csak egy népies elnevezés. Azt meg nem mondhatod meg, hogy nevezzék az emberek. (Szóval de, mégis beégtél :D)
16/27 anonim válasza:
Bizony, arra szoktak felkapaszkodni! :-DDDD
17/27 anonim válasza:
A németek is mind hülyék. Erdbeeren kulcsra csupa földiepret ad a google
Ha a translate-ba beírom: szamóca, Erdbeerenre fordítja.
Ha beírom, hogy Erdbeeren, eperre fordítja.
18/27 anonim válasza:
Úgy sem értetiktek meg vele h nincs igaza. Képzeld én cukrász vagyok és a szakmában is epernek hívják ami termesztve van. Ami vadon azt meg szamócának. Az h te nem vagy tisztában azzal h mi az a földieper, nem azt jelenti h nem létezik olyan.
19/27 anonim válasza:
Az egyik eper a fán terem, de a földieper meg a föld felett terem, azért földieper :D A szamóca meg kint a vadonban.
20/27 A kérdező kommentje:
Ez az abszolút baromság, amit most mondtál. Pont erről van szó, hogy nem így van. A termesztett szamóca is szamóca, és az is szamóca, ami az erdőben terem.
2012. jún. 3. 21:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!