Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Házi (savanykásabb ízű)...

Házi (savanykásabb ízű) baracklekvárban mennyi cukor lehet?

Figyelt kérdés

Tudom, a kérdés kissé bugyuta, de bízom benne, h valaki tud némi támpontot.

Tehát: anyukám szokott baracklekvárt főzni, tisztában vagyok vele, hogy a cukor a lekvár tartósításához is kell, viszont viszonylag kevés lehet benne, mert ízre inkább savanykás, mint édes a lekvár (én kifejezetten így szeretem egyébként).

Ehhez még kalóriát sem tudok saccolni, tápértékadatokat meg pláne nem, de szerintetek egy szigorúbb diétába mennyire fér bele? Csak mert néha jól illene a zabkásámra, vagy a fogyi gofrimra egy kiskanállal, vagy csak úgy magában nasiként.


2012. máj. 29. 16:03
 1/3 anonim ***** válasza:
33%

Cukor nem kell a tartósításhoz ez tévhit.


Kérdezd meg anyukádat, hogy mennyi cukrot tesz 1 kg gyümölcshöz és akkor ki tudod következtetni, hogy mennyi a kalóriája.


Szigorú diétába nem fér bele a cukor fogyasztás.


Szerintem, ha néha ráéhezel, akkor egyél nyugodtan egy keveset belőle bűntudat nélkül.

2012. máj. 29. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! Az a baj, h megkérdeztem, h kb mennyi cukrot tett bele, de nem tudta, ő mindent ilyen érzésre szokott csinálni.

Tudom, hogy a szigorú diétába nem nagyon fér bele a cukor, ezért is "tartok ettől", viszont a diabetikus lekvárok olyan drágák, ráadásul tippem szerint gyümölcsöt nem igazán láttak. A hazait meg egyébként is szeretem :)

Viszont pont ma beszéltünk az idei befőzésekről. Esetleg van jó recepted "fogyi lekvárhoz"? Mert akkor indítványoznám, h legalább néhány üveggel csináljunk. Mivel lehet a cukrot helyettesíteni, ami hasonlóan viselkedik? Amúgy sok helyen olvastam, h a tartósításhoz is kell, meg itthon anyától, mamától is mindig ezt hallom, nem tudtam, h nem így van...

2012. máj. 29. 17:16
 3/3 anonim ***** válasza:
0%

Nem kell cukor. Tapasztalat!:)

Én egy ideje úgy teszem el a lekvárokat, hogy cukor nélkül rottyantok párat a gyümölcsön, egyből, forrón beleszedem a tiszta, kis méretű befőttes üvegbe. Rácsavarom a kupakot, fejjel lefelé fordítom és úgy hűtöm ki.

Nincs benne tartósítószer sem!!!

Minőségét korlátlan ideig megőrzi. Felbontás után hűtőben kell tartani, akkor viszont igen hamar megromlik.

Nekünk már elég édes így is, ha neked nem akkor keverj bele nyírfacukrot.

2012. máj. 29. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!