Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mitől lesz krémszerű a tojássá...

Mitől lesz krémszerű a tojássárga?

Figyelt kérdés

2012. máj. 27. 19:34
 1/10 anonim ***** válasza:
Pontosan mit szeretnél tudni?
2012. máj. 27. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Tiramisut akartam csinálni és azt írja, hogy addig keverjük a tojássárgát, amíg hab nem lesz belőle. Lehet, hogy valamit én értettem félre. Végülis nem sikerült emiatt.
2012. máj. 27. 19:47
 3/10 anonim ***** válasza:
ezt én sem értem egészen, de a tojássárgáját is ki lehet habosítani kézi vagy gépi habverővel, egészen egyszerűen addig kell verni, míg szépen ki nem világosodik és habosodik
2012. máj. 27. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Kevertem, kevertem, géppel, de semmit sem változott.
2012. máj. 27. 20:11
 5/10 anonim ***** válasza:
46%
Ha a tojássárgáját nem választod el jól a fehérjétől, akkor nem habosodik ki szépen, én úgy tudom.
2012. máj. 27. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Cukorral kell kikeverni, akkor lesz krémes állagú.
2012. máj. 27. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

egy kevés fehérje nem árt, a cukor jó tipp :) tartást ad neki

nem keverni kell, habverni!

2012. máj. 27. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
félreírtam, habverésre gondoltam. Mostmár menni fog. Köszönöm a tippeket! :)
2012. máj. 27. 21:05
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy kis pontosítás: a sárgájába nem árt a fehérje, de a fehérjébe került sárgájától képteleneség felverni habnak.

Mi régen, még a gépek nélküli világban a tojás sárgáját cukorral fakanállal kevertük majdnem világosra, persze az ember gyereke majd megszakadt bele(gyerekként ebben segíthettünk, de jutiként kinyalhattuk a tálat)a fehérjét pedig egy csipet sóval, vagy cukorral drótos, vagy rugós habverővel verték kemyény habbá nagyanyáink, szüleink.

2012. máj. 28. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
:)
2012. máj. 28. 14:35

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!