Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi az a lángelosztó, mire való?

Mi az a lángelosztó, mire való?

Figyelt kérdés
Egy receptben olvastam, hogy lángelosztóra kell tenni.
2012. máj. 22. 14:42
 1/8 anonim ***** válasza:
64%
A gázrózsa felélehet tenni. Meg nem mondom h milyen anyag de valami fém. Arra jó h így nem egy helyen melegszik az étel hanem egyenletesen szétoszlik
2012. máj. 22. 14:45
 2/8 anonim ***** válasza:
A gázelosztó egy fémrács. Azért teszik a gáztúzhelyen vagy gázrezsón a gázégő fölé, hogy a lángot nagyobb felületen lehessen elosztani, így egyenletesen melegíti a fölé tett ételt, s nem fordul elő, hogy a lábasban vagy fazékban a közepe odaég. Ez például nagyon fontos főzelékek, pudingok, krémek, szószok főzése esetén, mert akkor az edény közepén más sűrűsödik, csomósodik, amit főzöl, a szélén pedig még sehol sem tart.
2012. máj. 22. 15:05
 3/8 anonim ***** válasza:
2012. máj. 22. 15:10
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Hol tudok ilyet vásárolni?
2012. máj. 22. 15:11
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi, közben Én is megtaláltam a képeket róla. Nem láttam még ilyen lángelosztót. Régen nagymamámnak volt ilyesmi, de az vastag, nehéz, tömör, kör alakú volt.
2012. máj. 22. 15:13
 6/8 anonim ***** válasza:

Egyébként a pörkölt alá is mindig odateszem, pont azért mert akkor nemcsak a lábas közepén levő husi "dolgozik", hanem az edény falához közelebb levők is.

Ha a linket lentebb görgeted, a 2.oldalon van a televas kivitel is. Az pl. kiváló a pirítós-kenyér készítésére is, csak felmelegíted, ráteszed a kenyérkét, ha megsült átfordítod. Nem kell külön kenyérpirítót használnod.

De szokták használni arra is, hogy a kisebb lábast, fazekat erre teszik rá, akkor nem fog a gázrózsán félreborulni.

Ha gázlángon valamit jénaiban akarsz főzni, akkor minden esetben rakd alá, mert ez valóban akkor elősegíti, hogy a jénai alja egyenletesen, egyszerre melegedjen fel. Szinte kizárt ilyen esetben, hogy a jénai elcsattanjon.

2012. máj. 22. 19:09
 7/8 anonim ***** válasza:

6-os vagyok!

Lehet kapni edény-boltokban (szaküzletben), de láttam már 100-asban is, no meg ha olyan vegyes-piacon jársz, ahol esetleg vásározó edényárust találsz. Az a helyzet, hogy a feltett link szinte minden lehetséges fajtát bemutat, de amikor vásárolsz, tudni kellene, hogy csak lángelosztásra, vagy esetleg valami speciális igényre is használni akarod-e? (Pl. pirítós-készítésre gondolok)

2012. máj. 22. 19:12
 8/8 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a választ!

Inkább csak sima étel készítésre használnám, kenyérpirítóm van. Hétvégén megnézem a piacon az edényesnél.

2012. máj. 22. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!