Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mekkora egy adag?

Mekkora egy adag?

Figyelt kérdés
Nincs mérlegem, csak egy átlagos méretű merőkanalam.Az érdekelne, hogy hány evőkanállal kell kiszedni, hogy egy adagnak feleljen meg a leves vagy akármilyen étel!
2012. máj. 20. 14:31
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
2-3 merőkanálnyi 1 adag.
2012. máj. 20. 14:45
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod, de ez csak levesre vonatkozik igaz? Pl párolt rizsből ez sok lenne szerintem!
2012. máj. 20. 15:31
 3/8 A kérdező kommentje:
Vagy úgy érted, hogy összesen? tehát akkor ha pörköltem van meg rizs hozzá, akkor egy merőkanál rizs és egy merőkanál pöri hozzá?
2012. máj. 20. 15:32
 4/8 anonim ***** válasza:
73%

A pöriből általában 10-12 szemet (szűkösebb helyeken 8-10 szemet) adnak + szaftot locsolnak rá.

Rizs (egyéb köret) ha a merőkanál kisebb, akkor 2-vel (persze nem púpozott), de jobban néz ki a tányéron a 2 kupac. Nagyobb merőkanál esetén viszont csak egyel, de akkor széthúzzák a tányér közepén és arra ráteszik a pörköltet + szaftot.

2012. máj. 20. 16:26
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért az, hogy "átlagos méretű merőkanál" az égvilágon semmit nem mond.

Levesből 3-4 dl egy adag.

2012. máj. 20. 20:43
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszotokat, nálam az átlagos méretű merőkanál: tehát van kicsi merőkanál; közepes, amit általában használunk; és nagy (nagynak ne azt értsd, amit a bográcsosnál használunk) és én a közepes méretűre gondoltam, az olyan átlagos, sztem mindenki ilyet használ, legalábbis az ismerőseim biztosan :)
2012. máj. 21. 08:35
 7/8 anonim ***** válasza:

Oké, de a merőkanál mérete nem szabvány. Két közepes között simán lehet 1-1,5 dl eltérés.

A legegyszerűbb ha kérsz kölcsön egy mérőpoharat és egyszer leméred pontosan mekkora a tiéd, habár egy sajátot venni sem túl nagy beruházás, nagyon profi mérlegek is vannak 4-5000 forintért.

Én is gyakran jártam úgy, hogy a szemem többet kívánt, kiszedtem aztán vagy nem bírtam megenni vagy rosszul éreztem magam utána...

Mostanában mindig méricskélek és sokkal jobb.

2012. máj. 21. 08:49
 8/8 A kérdező kommentje:
lemértem 1 dl-es a mérőkanalam :)
2012. máj. 21. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!