Csibe vagy csirke?
Lehet buta kérdés, de felmerült bennem hogy mi a különbség, már ha van :)
Mi faluban csibének hívjuk, sült csibét eszünk. Viszont városon mindenhol azt hallom hogy csirke.
Csibét nem eszünk csak csirkét.
Amúgy meddig (hány hétig) csibe a csibe, szóval mikor lesz kifejlett csirke(=tyúk)?
Nálunk csibe, amíg pihés
Csirke, amikor már tollas
Jérce, amikor már kb. 6-8 hetes és már tojik (jérce-tojás)
És ha jól emlékszem, kb. 12 hétnél idősebb a tyúk
tájnyelvi kifejezés a fiatal baromfira. amig el nem éri
a tisztességben megőszült tyúk kort, addig csibe és csirke is lehet.a környezetemben mindkét kifejezést használják, és nem okoz senkinek sem gondot,bár valóban inkább a baromfit nevelő - nem lenéző értelemben vett-falusiak nevezik csibének.
Ők biztos nem vesznek előhűtött, vagy fagyasztott "bontottcsirkét" :))
Miért? Ők honnét veszik?
A bontott csirke nem a fagyasztóban terem?
Ott futkos nekik a baromfiudvarban, erre nem gondoltál??
Csak elkapnak egy csibét vagy csirkét, mindegy minek nevezzük és már készülnek is az ebédre...
Én is csatlakozom azokhoz,akik azt írták, hogy a kicsi sárga a csibe, a tollas pedig a csirke.
De én mindent ellenkezőleg mondok mint te. Pontosabban nem csak én, hanem erre mindenki:
-nem faluban és városon
hanem:
-falun és városban.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!