Nem használom el a végsőkig a már egyszer használt
étolajat. Nem tudom, mit tehetnék vele?
Figyelt kérdés
Egy kis prosperáló faluban lakom, de még nincs nálunk szelektív hulladékgyűjtés, így a veszélyes hulladékkal gondjaink vannak. A leggyakoribb a használt étolaj. Hova kellene vinnem/leadnom, hogy ne szennyezzem a környezetet, esetleg fel lehet-e még valamire használni? Minden tippet szívesen fogadok.
2009. jún. 24. 19:00
1/7 anonim válasza:
Igazán hasznos módon nem nagyon lehet felhasználni, de ha Nálatok nincs veszélyes hulladékot gyűjtő/tároló, akkor valószínűleg másnak is van ilyen gondja, érdemes lenne az önkormányzattal egyeztetni. Tuti, kitalálnak valami ésszerű megoldást, pláne, ha több bejelentés is érkezik.
2009. jún. 24. 19:32
2/7 A kérdező kommentje:
Akiket én megkérdeztem, elhasználják egészen az üledékig, azt meg a szemétbe dobják, vagy azt is feloldja a mosogatóvíz. Nekem már van több 5 literes flakonban, de csak a helyet foglalják.
2009. jún. 24. 19:36
3/7 anonim válasza:
Én a teljesen leszűrt olajból (pl a fritőzből) szoktam a pörkölt és hasonló jellegű kaják alá tenni, új olajjal vegyesen. Lehet hogy ez nem túl egészséges, de sajnálom kidobni.
2009. jún. 24. 20:36
4/7 A kérdező kommentje:
Az olajat kettőnél többször elvileg nem szabadna felhasználni /rákkeltő/. Én igyekszem betartani.
2009. jún. 24. 21:41
5/7 anonim válasza:
A lakóközösség összefoghat (de óvoda, iskola, öregek otthona stb. is) a begyûjtés megszervezésére, és kérhet egy nagyobb tartályt a használt étolaj elhelyezésére, errõl bõvebb felvilágosítást kérni a Biofilter Kft-tõl (Tel: 06-40/442-999). Õk vállalják a rendszeres, ingyenes elszállítást az egész ország területén. A használt étolajból biodíesel készül, de felhasználják aszfalt-, gipsz- és festékgyártásra is.
Én arra gondoltam hogy a kerti fáklyában égetem el. Nemtudom megoldható-e...
2009. jún. 29. 15:45
7/7 anonim válasza:
én még olyanról is tudok hogy működhet vele dízel jármű
igaz ez bűncselekménynek minősül azthiszem, vagy csak szabálysértés ? mindenesetre valamiért nem honorálják a nagyok hogy nem adózol a üzemanyag miatt ami eleve hülyeség mert az élelmiszerre is van adó :D az már más tészta hogy te igazából újrahasznosítasz
amúgy érdekes dolgo lenne az is hogy egy veszélyes hulladék lerakóban mit csinálnak vele ? faterom néha tüzel vele...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!