Vacsoracsatázni fogunk a családommal és nem tudok mit főzni?
Főzz husilevest, zöldséggel, tésztával
Utána egy kis tepsis sülthús, sült-krumplival
Palacsintát sütsz, pudinggal töltöd
Vagy muffint sütsz
próbálok olyan főétel írni, amit Te is meg tudsz csinálni és finom is. én 5 főre szoktam főzni, amihez bővel elég.
vágj csíkokra fél kiló csirkemmel. egy közepes hagymát próbálj meg apróra vágni. három-négy ek. olajon párold a hagymát, majd tedd rá a husit. addig kevergesd, míg fehér nem lesz. akkor tegyél rá egy csöpp vizet, hogy le ne égjen, ás fedő alatt párold puhára.
közben főzzél ki a zacskón lévő előírás szerint fél kiló bármilyen tésztát. (csavart, penne, szarvacska)ha megfőtt szűrd le .
a húshoz tegyél kb fél kiló zöldségkeveréklet (mexikói pl)ha van, egy-két marék gombát is. sózd, borsod, a bazslikom is nagyon finom bele. ezzel együtt továbbpárolot a húst. hamar kész a zöldség is.
egy nagy tálban keverd össze a tésztával.
egy nagy pohár tejfölt keverj össze 3-4 tojással, kb 10 deka reszelt sajttal. ezzel keverd át a tésztás egyveleget.
kenj ki egy közepes tepsit olajjal, vagy zsírral és terítsd el benne egyenletesen a cuccot.
a tetejét is bőven szórd meg reszelt sajttal, és addig süssed, míg szép pirosas lesz a teteje.
kis pihentetés után kockákra vágva lehet tálalni, lehet díszíteni kecsap pöttyökkel, petrezselymzölddel.
levesnek valami krémleves adnék, brokkoli, sajtkrém, gombakrém, fokhagymakrém. ezek egyszerűek, sokat találsz a neten.
desszertnek puding, muffin, bögrés sütik, amit Te is el tudsz készíteni.
Sok sikert a házi vacsoracsatához:)
Sütinek egy tejfölös-citromos piskóta tekercs? Anya tegnap csinált, most pont azt eszem, nagyon fincsi. :D [link]
Joghurtos csirke főételnek szerintem jó. A csirkemellet fel kell vágni vékony szeletekre, befűszerezni, natúr joghurtba beforgatni, olajban kisütni. Valami salival nagyon jó.
Esetleg ilyen. [link] Ez hidegen is jó.
[link] Itt van egy tök jó csokikrém tortához, ha sütsz hozzá piskótát, akkor ezzel nagyon jól be lehet tölteni és isteni lesz. (Szülinapomkor egy kakaós piskótával megcsináltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!