Mitől ilyen a tej?
Figyelt kérdés
Emlékszem gyermek koromban a boltból vásárolt tejet 3 napig lehetett eltartani felbontás nélkül , hogy megsavanyodna. A mostani tejek hűtés nélkül is akár 4-5-hónapig is eltartanak.2012. ápr. 27. 12:30
1/11 anonim válasza:
a mai bolti tej nem látott tehenet
2/11 anonim válasza:
mert azok az ultrapasztörözött, tartós tejek. Én nem szoktam venni (van otthon egy doboz végszükség esetére)
Ha normál tejet veszel(dobozosat, zacskósat vagy üvegeset) akkor azt ma sem lehet tovább tartani mint 3 nap
3/11 anonim válasza:
Hát a zacskós tej nem áll el eddig. Kórházban ivópoharas tejet kaptunk, annak is pár nap volt a lejárata. Viszont az UHT tejet szobahőmérsékleten tartják barátnőmék, és még mindig jó, pedig tényleg hónapokkal ezelőtt vették. Az biztos, hogy én innám meg.
4/11 doboszoli válasza:
Első!
Megosztanád velünk a "tehenet nem látott bolti tej" gyártástechnológiáját???
Fán terem, vagy mi?D)
6/11 anonim válasza:
ugyanmár...mese...és milyen porból? krétaporból?
Persze előúször tejport csinálnakés utána visszavizezik...az aztán a gazdaságos termelés... szoktál te gondolkozni?
azért ultrapasztörözik a tejet,hogy elálljon.Nem ördöngősség sokszor melegítik és hűtik le hirtelen.Ezáltal kiölik a baktériumokat amelyek"dolgozni" kezdenének a tejben.Ennyi
Az nem érti aki az iskolában nem figyelt oda kémia órán.
8/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy a mostani "tejeknek" rossz utóizűk van. Régebben a tej az igazán tej volt. Manapság már nem igazán lehet jó tejet venni. Nagyon "tejes" vagyok. Nem tudom elképzelni tej nélkül a napomat, mindenap megiszom legalább 1-liter tejet. (csak magyart! Semmi külfőldi)
2012. ápr. 28. 09:45
9/11 anonim válasza:
Nem akarok én reklámozni, de engem a Farmer tej nyert meg igazán. Nem érzem ott semmiféle rossz utóízt, meg semmi.
10/11 anonim válasza:
utoizt az UHT tejeknel erzel. ha a hutopultbol veszel tejet, ott nincs utoiz
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!