Nálatok mennyi élelmiszer kerül kidobásra?
A férjed miket eszik akkor?
Ilyen válogatós embert... Szégyellhetné magát. Nem vagy te a szolgája, hogy naponta kétszer főzzél neki, ráadásul persze olyat, amit ő "hajlandó" megenni.
Én nem szeretem húst (de nem vagyok vega), de a párom el sem tud képzelni hús nélküli kaját.
Csak ketten vagyunk, így próbálom belőni a mennyiséget pontosan.
Úgy szoktam főzni, hogy megfőzöm az alapot, pl. kínait, olasz tésztaételeket, rizottót... majd ketté szedem és az ővét felturbózom hússal.
Néha főzelék van ami mellé mást tálalok neki és mást magamnak.
Vagy csinálok lasagne-t és az ő részébe rakok húst, míg az enyémből kimarad...
Valamikor sós palacsinta van nálunk, akkor azt máshogy töltöm meg magamnak.
Mikor szezonja van, akkor szoktam lecsót csinálni, majd kettészedem az alapot.
Van úgy, hogy csinálok egy nagy adag zöldséglevest. Én abból egy nagy tállal eszek, ő meg kicsivel és kap vmi második fogást mellé.
Mindig ugyanazt esszük, csak kicsit máshogy elkészítve.
Főtt ételből nem szokott a kukába menni, DE a hideg élelmiszerek ... a szívem szakad meg!!!
Nálunk a hűtő nem szokott tele lenni. Minden nap frisset veszünk mindenből és csak annyit, amennyit meg tudunk enni. De mikor az anyósjelöltem meglátja a hűtőnket kiakad, hogy éhhezünk és másnap megjelenik egy rakat felvágottal, sajttal, zöldséggel, gyümölccel, pékáruval... (ráadásul mindig olyannal amit nem nagyon szeretünk, és kb annyit hoz, hogy egy hadsereg jól lakna belőle).
Ilyenkor bajban vagyok és úgy konvertálom az ételt ahogy csak tudom + a haverokat is áthívjuk melegszendvics partyra. De sajan még így is megy a kukába. Ilyenkor felidegelem magam és elkezdem sorolni tételszerüen miből mennyit, milyen árban dobtunk ki és megkérem, hogy állítsa le a szüleit. 1 hónap eltelik és folytatódik minden, mintha mi sem történne... megőrülök!!!
Nálunk is elég sok kaja kerül kidobásra. Anya hétköznap nem főz, mert nagymamám a közelben lakik és ő főz nekünk, azt körülbelül két napig esszük. Hétvégén anya főz, de nem nagyon eszünk. Anya élettársa aki általában megeszi az kaját, de így se fogy el. Vagy visszük a kutyának vagy kuka. Amúgy anya nekem mondja, hogy válogatós vagyok... Ha a párodra főzne egy hétig szerintem szombaton a lábost a fejébe húzná.
Meséld el neki, hogy 17 éves vagyok és a múltkor anya kirakta a két hetes rizst az asztalra, hogy kiborítja és meg azt hittem, hogy frissen van főzve és ettem belőle egy szép kis emberes adagot. Se a hasam nem ment se rosszul nem voltam és még élek.
17/L
Mi szinte semmit nem dobunk ki, vagy ha mégis, akkor az nagyon ritkán fordul elő. Szinte mindent le lehet fagyasztani. Ha valami nem fogy el (főtt étel, vagy szalámi, felvágott, sajt stb.), akkor megy a fagyasztóba. A felvágottakat, maradék szalámit, sajtokat fel lehet használni egy vacsorára pl. melegszendvicsre.
Ha csak egy adag főtt étel marad, azt is lefagyasztom, és amikor megkívánom vagy a párom megkívánja, előveszem.
Mi csak ketten vagyunk, igyekszek mindig 2 napra főzni, hogy ne kelljen minden nap. Nem vagyunk válogatósak, mindent megeszünk, a párom (ő a férfi) sem finnyás, nem igényli, hogy állandóan húsos kaja, vagy extra friss étel legyen. Megesszük a 2-3 napos kajákat is, bár 3. napra általában már nem marad belőle.
Zöldségeket, gyümölcsöket pedig mindig annyit veszünk egyszerre, hogy 4-5 nap alatt biztos elfogyjon, aztán veszünk frisset.
Első válaszoló vagyok!
Az én férjem is annyit evett, mint egy kismadár, és őneki is mindin nap frissen főzött kellett, maradékot nem evett!
Így lett:
- kislábas alján maradt pörköltből másnapra gulyásleves
- ha kicsit több maradt, akkor húsos tarhonya
- kimaradt nokedliből másnap tojásos-nokedli
- csont nélküli sülthús maradékból brassói aprópecsenye
- hagymás törtkrumpli maradékból krumplis-tészta
- rántott szeletről a bunda szépen lejön kiskéssel, lisztbe forgatod, hirtelen kisütöd (natúr-szeletnek), mártást készítel (fokhagymás-tejfölös, gombás, vagy éppen sajtmártást stb.), abba a szeleteket vissza-rakod, összerotyogtatod, párolt rizs mellé
Persze a tejtermék (ahogy írta valaki, hogy a gyermekek többet készítettek maguknak), rossz tojás, romlott májkrém, stb. az más dolog. De az is alap, hogy lehetőleg csak annyit vásárolni egyszerre, ami néhány napon belül el is fog fogyni.
Ezért írtam, hogy gyakorlatilag semmit nem dobok ki.
De jó, hogy nem az előttem válaszolónál kell kajálni. Sírba lehet tenni a jellegtelen csirkemellekkel, a sertéshús pedig kifejezetten ízletes.
A sajtból folyamatosan vágni kell, nem fogok kétszeres kilónkénti árat fizetni azért, mert egy gép előttem feldarabolta. Ha haladsz vele, nem szárad, főleg nem penészedik.
Egyébként nem értem. A sajt ott szárad be, ahol levegő éri. A szeletelt sajtnak sokkal nagyobb a felülete, több helyen érintkzeik levegővel - ez neked mégsem szárad be? A penészről meg annyit, hogy ha nagyon finnyás vagy a "penicillines sajtra", akkor párnaponként csomagold át egy új folpackba!
Soha semmit nem dobok ki. Azért nem vagyok hajlandó gürizni a mhelyemen, hogy aztán az energiámat kikukázzam :) Nem beszélve arról, hogy ez mennyire rombolja a természetet is :)
Én mindig előre kitalálom, mit akarok főzni, pontosan tudom már (zsigerből is) a mennyiségeket. Van, hogy tudatosan többet főzök, de akkor abból az ételből 1-1 adagot légmentesen záródó dobozban beteszek a mélyhűtőbe.
Nagyon sok pénzt meg tudok így spórolni, nem beszélve arról, hogy megtanultam főzni, tudom, mi van az ételben, változatosak az ételek :)
Soha nem fikáznék egy ételt csak azért, mert előző nap is azt ettem. Ész megáll, és úgy marad, komolyan! Ez nem óvoda... Milyen férfi már... Nem bántásból mondom, de ha le van hajtva a klotyódeszka, maga alá csinál, mert nem tudja, hogy kell felhajtani? Egy férfi ne legyen már ennyire nyámnyila...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!