A lisztérzékenyek fogyaszthatnak rozskenyeret?
NEM!!! Kizárólat olyat, amire rá van írva, hogy "gluténmentes".
A kukoricalisztből készül kenyér/tészta megfelelő, DE ne keverd össze a "kukoricás kenyérrel", mert abban bőven van búzaliszt is.
Hú, hát akkor nem csak a kenyérrel lesz bajod. A lisztet le kell cserélned kukoricalisztre, még a rántott húst sem panírozhatod, csak ezzel, és gluténmentes morzsával. Nem ehetsz olyan levest, amiben sima lisztes tészta, nokedli, daragaluska stb. van. Minden vásárolt étel összetételét meg kell nézned, még a vegetáét is, hogy tartalmaz-e nyomokban glutént. Ha igen, nem eheted meg. Tésztából van kukoricalisztből készült, annak egész jó íze van. Sütit is lehet sütni kukoricalisztből.
Esetleg vegyél paleolit szakácskönyvet, mert ők nem esznek semmit, amiben búza van, kaphatsz jó ötleteket, hogy miből tudsz lepényeket csinálni, illetve liszt nélküli ételekre ötletet. DE!!! Semmiképp ne kövesd az egész paleolit elméletet, mert borzasztóan egyoldalú, és a sok hústól anyagcserezvart lehet "szerezni". Csak az ötletek miatt ajánlom!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!