Sajtlevest meg lehet csinálni nem édesre?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Miután nem kell bele cukor, egész könnyen meg lehet csinálni sósra. :)
Először a levet szoktam megcsinálni.
Vagy egy világos vajas rántással indítok, és azt húzom fel vízzel, tejjel, tejszínnel, mikor hogy, ahogy épp gondolom. Ha keveset csinálok, tisztán tejből is szoktam. Vagy fele tej, fele víz, és dúsítom egy kis tejszínnel.
Vagy először odateszem főni a folyadékokat, (tej, víz, tejszín) és utána sűrítem sima lisztes kötéssel (liszt+víz) vagy keményítővel (keményítő+víz).
Ízesítés: só fehér bors, kis szerecsendió, (és ha szereted, v.milyen ételízesítő, leveskocka, stb.)
Az első verziót azért nem szeretem, mert a rántásba is kell zsiradék, meg a sajtból is sok kiolvad, és a végeredmény esetleg túl zsíros leves lesz. A sima kötésbe meg nincs zsír.
A reszelt sajtot ezután teszem bele a levesbe, mert ha az elején beleteszem, pillanatok alatt le tud égni, ott kell állni mellette, és kavargatni. Szóval praktikusabb a vége felé belerakni.
Sajtból mindenképpen kell füstölt sajt, az a lelke, az adja meg a karakterét. Azon kívül más natúrabb sajtot szoktam még beletenni, a dúsítás, és tartalmasság miatt. Trappistát, vagy v.milyen ömlesztett tömlős sajt is jó.
(ezekből ízesítettet is tehetsz, ha szereted, én nem szoktam, szerintem max a tejszínes illik hozzá.
Utánízesíteni mindenképpen kell, hiszen a sajtok megváltoztatják az ízeket, ezért az elején inkább óvatosan ízesíts.
Amitől még kicsit édes lehet: Édeskés sajt volt benne, használj kimondottan sós, vagy natúr sajtokat.
A liszt, használj keményítőt, vagy több sajtot a sűrítéshez.
Ételízesítőben található cukor, és szárított zöldségek miatt, használj simán sót.
Sok sikert.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!