Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Baj, hogy nagyon kevés húst...

Baj, hogy nagyon kevés húst eszem? Max egy alkalom hetente.

Figyelt kérdés
2009. jún. 19. 19:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
72%

Miért lenne baj?

Sok fehérje tartalmú zöldség (rizs), ill szedj vasat, de minden húsbéli fontos elemet meglehet találni bizonyos zöldségekben.

Szóval az a lényeg, h egyél változatos, sokféle zöldséget.

Szerintem... :9

2009. jún. 19. 19:24
 2/13 anonim ***** válasza:
84%
Egyáltalán nem baj! Nagyobb baj lenne, ha nem fogyasztanál zöldséget és gyümölcsöt.
2009. jún. 19. 19:28
 3/13 anonim ***** válasza:
87%
Vitatkoznék az első válaszólóval, a zöldségek koránt sem jók fehérjeforrásnak. Nem kötelező húst enni, de akkor vagy tejtermékeket, tojást, vagy más fehérjeforrást kell enni, vagy pedig mesterséges készítménnyel kell bevinni az anyagokat. Javaslom, hogy keress rá neten vegetáriánus étrendre, azok általában figyelmbe veszik a fehérje szükségletet is.
2009. jún. 19. 19:33
 4/13 anonim ***** válasza:
77%

Ez az egészséges. Ha eszel tojást, sajtot vagy túrót. Tejfölt. Hét közben.

Nagyanyám így 93 évig élt. S a többiek is kb 90. Egészségesen!

2009. jún. 19. 20:07
 5/13 anonim ***** válasza:
85%

Mi gyerekkoromban 5-en ettünk meg egy csirkét szombaton. De nem biztos, hogy minden héten. Közben nem. Tejfölös levesek voltak. Marha két-három havonta. Nem felvágottaztunk. Max egy virsli egy hónapban egyszer.Olajjal főztünk.

Még most is egészséges vagyok.

44/N

A család is.

2009. jún. 19. 20:09
 6/13 anonim ***** válasza:
63%
9 éve nem eszem húst... és egészséges vagyok! Szerintem csak a változatosságra figyelj!
2009. jún. 19. 20:37
 7/13 anonim ***** válasza:
86%
Húsos ételt én is talán ha heti egyszer készítek. Egyrészt mert drága a hús, de a másik az, hogy nem is hiányzik annyira, és nem is szeretek vele vacakolni, számomra macerás a húst megcsinálni, mert én kb úgy vágom, mintha operálnék, az összes kis fehér izét kivagdosom :) Viszont felvágottat szoktam enni 1-2 naponta, bár az csak kb. 2 szelet. Viszont újabban tojást minden nap eszem 1-1 darabot, a tejföl pedig nálam a legalapvetőbb élelmiszer.
2009. jún. 19. 20:52
 8/13 anonim ***** válasza:
50%
A tofura senki nem gondol? Nekem ez alapvető fehérjeforrásom. Bármilyen zöldséghez lehet finom tofuöntetet csinálni, a neten bőven vannak tippek, receptek, de roppant egyszerű az egész. A tofunak egyébként önmagában nem nagyon van íze, de pont ez teszi alkalmassá arra, hogy bármit kihozhassunk belőle. És mindenütt azt írják, hogy teljes értékű fehérjeforrás, azonos minőségű a hússal, csak éppen nem savasít, hanem lúgosít, nincs benne zsír és koleszterin.
2009. jún. 19. 21:53
 9/13 anonim ***** válasza:
84%
Attól függ miért eszel keveset. Abszolút elfogadható ha pl. nem szereted, vagy drága hogy többször vegyél, de szerintem nem elfogadható ha más okból kifolyólag nem eszel. Én nagyon szeretem a húst. Semmi baj nincs vele, nyilván nem attól élsz tovább ha nem eszel.A hús nagyon is egészséges és ami a legfontosabb, az ember mindenevő. Nem véletlenül ilyen a fogazatunk sem. Az állato, amiket megeszünk, pedig haszonálatok, tehát nem kell sajnáni őket..
2009. jún. 19. 22:48
 10/13 anonim ***** válasza:
39%

A 22.48-as válasz nem helyes. A húsevéssel igenis van gond. A fogazatunk éppen nem a (nyers) hús megragadására és marcangolására alkalmas, de a bélrendszerünk is inkább a növényevőkére emlékezetet. A húsevőknek viszonylag rövid a bélcsatornája, mert a hús könnyebben emészthető, ezzel szemben az embernek hosszú, ami a nehezebben emészthető növények, rostok befogadására alkalmas. Ebben a hosszú bélcsatornában a hús eleve megrohad, mérgezi a szervezetet.

Aztán ott vannak a mindenevő állatok. Mennyi húst is eszik egy csimpánz vagy egy disznó? Minimálisat. Nekünk is ennyit kéne. A növények az alaptáplálékunk, ehhez képest csak kevés húsra/fehérjére van szükségünk táplálékkiegészítésként.

Az meg, hogy ízlik a hús, semmit nem bizonyít, csak azt, hogy valaki ezt szokta meg, ehhez alkalmazkodott az enzimrendszere. Ettől még ez a nagy mennyiségű húsevés rendkívül ártalmas.

2009. jún. 19. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!