Ilyenkor már szabad enni paprikát?
Hát most vagy megveszed a műtrágyás-fóliás gyömülcsöt-zöldséget, vagy veszel vitaminkészítményt, amiben szintén van káros anyag. Mert mást úgyse kapsz szinte. De mindegy is, mert manapság már a levegő is káros.
Mellesleg... a déligyümölcsöt se okos dolog megenni akkor már télen, mert azokat is még zölden szedik le, hogy ne rohadjon meg teljesen, mire ide ér.
Az eper is ilyen. Amúgy a spanyol, olasz eper kiváló, kövezzetek meg, de finomabb is, mint a "csoffadt" kis magyar... csak hogy erre rájöhessen az ember, ott helyben kell megennie, nem itt, mert azt is fóliában "gyártják", és még zölden indul útnak. Sajnos. Eperből amúgy érdemes szedd magad akciót keresni, úgy lehet jót találni, vagy kiskertben termeszteni, ha lehet. De idén könnyen lehet, hogy ez ilyet is úgy kell vadászni, mert elfagyott sajnos sok helyen.
A piacos néniket is meg kell azért nézni málnaügyben is pl. Több helyről is tudok, ahol nem a néni szedte a kiskertben, mert a néni néha panelből jön, és olcsó pénzért eladja a nagybani bácsi termékét. Szánalmas, de ez van. Persze lehet találni tényleg kertben szedettet is.
Ha már zöldség-gyümölcs, én a szomszédokra, magunkra számítok, vagy a ház előtt az út mentén árulókra, azok tényleg saját kertből vannak. (néhány pohár málna ára még a helypénzre se elég néha)
Szóval szerintem nem érdemes túlpörögni a dolgot. Ha megkívánod, vedd meg szerintem nyugodtan, váljék egészségedre. :) Manapság mindenhol átvernek, becsapnak, mérgeznek, jobb nem idegeskedni rajta. :'D Inkább az íz a csalódás, a málnára és az eperre én is mérges vagyok. Paradicsomból is kevés még a jó, de paprikát pl. meglepően finomat vettem múltkor a Corában. Biztos az se napon érett, természetes darab volt, de jól esett. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!