Melyik a legalacsonyabb (összes oldott) ásványianyag tartalmú ásványvíz?
Akkor igyál tisztított (vagy desztillált) vizet. Nekünk van otthon reverz-ozmózisos víztisztítónk, én azzal tisztítom magamnak a vizet.
De itt van két teszt:
interpressmagazin.hu/uploads/ipmteszt/viz_teszt.pdf
Bár ezt a kérdést régen tetted már föl, hátha olvasod:
Jelenleg az itthon kapható legalacsonyabb ásványi anyag tartalmú víz a Nestlé Vera Bosco nevű olasz származósú vize.
160mg/l van ráírva, de a saját mérésem szerint 150 körül van. Egy baj van vele, hogy 100Ft körüli összegbe kerül literje. Ha tehát ivóvíz gyanánt akarod fogyasztani érdemes valami alternatív megoldás után nézned. A desztilálló sajnos nagyon sok áramot fogyaszt, így az RO szűrő (visszasózó nélkül!!!) marad mint egyedüli gazdaságos megoldás. Úgy voltam viszont vele, hogy nem szeretnék beleválasztani, így végül közel két évig olvasgattam és kutattam víz témában, amíg elég infót szedtem össze, hogy el tudjam dönteni pontosan milyet is vegyek. Addig egy kancsós Brita szűrőt használtunk otthon.
Meg esővizet ittam. Nagyon finom, csak körültekintően kell gyűjteni és minél hamarabb fel kell használni. :)
A vízről szóló anyagot valamikor - talán ebben az évben - fel is teszem majd a netre.
Mi a céghez és otthonra is Wildalp márkájú vizet rendelünk, 19l-es ballonnal, 2000Ft/19liter. 254mg/l !!!
A cég elég balfék, mert nincs weboldaluk, és sehogy nem reklámozzák a vizüket, ami az Eviani meg a Jana babavíznél KÉTSZER alacsonyabb ásványi anyaggal rendelkezik.
Az elérhetőségeik:ritandi@citromail.hu, 20/509-7094
Leadod a rendelést, másnap hozzák.
közben találtam egy nagyon alacsony ásványianyag-tartalmú magyar vizet, igaz, kb. sehol sem kapható, de akit érdekelne:
amúgy valószínűleg a szűrő beépítése a legjobb. én emellett döntöttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!