Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Melyik a legalacsonyabb...

Melyik a legalacsonyabb (összes oldott) ásványianyag tartalmú ásványvíz?

Figyelt kérdés
Mo-n kaphatóra gondolok.
2012. ápr. 15. 23:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
51%
Az embernek semmi szüksége az ásványvizekben található szervetlen ásványokra. Ezek lerakódnak a szervezetben, és egy idő után különböző betegségeket okozhatnak. Helyette táplálékkal bevitt szerves ásványokra van szükségünk...
2012. ápr. 16. 15:07
 2/12 A kérdező kommentje:
Ja. ezért keresek én is olyan vizet, amiben a lehető legkevesebb van. A csapvíz bűzlik a klórtól és tele van gyógyszermaradványokkal, tisztított szennyvíz. Csak sajnos úgy veszem észre, hogy nincs forgalomban olyan ásványvíz ami ne lenne tele ezekkel a szervetlen sókkal.
2012. ápr. 16. 23:42
 3/12 anonim ***** válasza:

Akkor igyál tisztított (vagy desztillált) vizet. Nekünk van otthon reverz-ozmózisos víztisztítónk, én azzal tisztítom magamnak a vizet.

De itt van két teszt:

interpressmagazin.hu/uploads/ipmteszt/viz_teszt.pdf

[link]

2012. ápr. 17. 14:26
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszi
2012. ápr. 17. 18:51
 5/12 anonim válasza:

Bár ezt a kérdést régen tetted már föl, hátha olvasod:

Jelenleg az itthon kapható legalacsonyabb ásványi anyag tartalmú víz a Nestlé Vera Bosco nevű olasz származósú vize.

160mg/l van ráírva, de a saját mérésem szerint 150 körül van. Egy baj van vele, hogy 100Ft körüli összegbe kerül literje. Ha tehát ivóvíz gyanánt akarod fogyasztani érdemes valami alternatív megoldás után nézned. A desztilálló sajnos nagyon sok áramot fogyaszt, így az RO szűrő (visszasózó nélkül!!!) marad mint egyedüli gazdaságos megoldás. Úgy voltam viszont vele, hogy nem szeretnék beleválasztani, így végül közel két évig olvasgattam és kutattam víz témában, amíg elég infót szedtem össze, hogy el tudjam dönteni pontosan milyet is vegyek. Addig egy kancsós Brita szűrőt használtunk otthon.

Meg esővizet ittam. Nagyon finom, csak körültekintően kell gyűjteni és minél hamarabb fel kell használni. :)

A vízről szóló anyagot valamikor - talán ebben az évben - fel is teszem majd a netre.

2013. febr. 11. 13:46
 6/12 anonim válasza:

Mi a céghez és otthonra is Wildalp márkájú vizet rendelünk, 19l-es ballonnal, 2000Ft/19liter. 254mg/l !!!

A cég elég balfék, mert nincs weboldaluk, és sehogy nem reklámozzák a vizüket, ami az Eviani meg a Jana babavíznél KÉTSZER alacsonyabb ásványi anyaggal rendelkezik.

Az elérhetőségeik:ritandi@citromail.hu, 20/509-7094

Leadod a rendelést, másnap hozzák.

2013. máj. 16. 11:20
 7/12 Szabcsi03 válasza:
Mi is a Wildalp Forràsvizet isszuk! Nagyon jo, kellemes íze van! Mi az importörtöl rendeljük! Unin Water Kft. Nekik nagyon jo honlapjuk van. www.wildalp.hu!
2013. jún. 16. 21:45
 8/12 anonim ***** válasza:
A kérdés a legalacsonyabb összes oldott ásványi anyag tartalmú vízre vonatkozott. Nem arra, hogy mennyibe kerül. Meg arra sem, hogy mivel lehetne helyettesíteni.Az pedig a Nestle Vera. Nem pedig az előttem lévő két hozzászólásban szereplő valami, ami a Verához képest 70%-al rosszabb a kérdezett mutató tekintetében.
2016. febr. 1. 16:56
 9/12 anonim ***** válasza:
és mi a második? mert én nem szívesen támogatnám a Nestlé nevű mocskos vállalatot.
2017. febr. 11. 12:11
 10/12 anonim ***** válasza:

közben találtam egy nagyon alacsony ásványianyag-tartalmú magyar vizet, igaz, kb. sehol sem kapható, de akit érdekelne:

[link]

amúgy valószínűleg a szűrő beépítése a legjobb. én emellett döntöttem.

2017. febr. 19. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!