Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit esznek a mai fiatalok?

Mit esznek a mai fiatalok?

Figyelt kérdés

Én már nem vagyok fiatal, de mindig mellbevág, amikor egy-két tízen, húszon évessel beszélek, és szóba kerül az étkezés. Fel sem merül bennük, hogy a saját kajájukat nekik kéne vagy lehetne elkészíteni. Pizza, hamburger, más értéktelen készkaják és húsok. Leveszik őket a polcról, vagy a tálcájukra teszik, és azt hiszik, ennyi az egész. Amikor mondom, hogy lencse, bab, (kel)káposzta, spárga, gomba, meg ilyesmi, akkor megmosolyognak, és kizártnak tartják, hogy ezeket és hasonlókat bármikor is megennének vagy netán megcsinálnának maguknak.

Nem csak hogy nem tudnak főzni, de nem is akarnak, végletesen beszűkült az a termékkör, amit még megesznek vagy ismernek, a készkaja meg rettentő egészségtelen és drága is. Én ezt egy életveszélyes folyamatnak tartom, de úgy látom, hiába mondom egy 16 évesnek, hogy 10-20 év múlva tönkremegy a gyomrod, elsavasodsz stb...

De lehet, mert az én felmérésem nem reprezentatív, ezért kíváncsi lennék más véleményekre is.

2012. ápr. 8. 09:15
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Azt persze tudni kell, hogy a gyári mézes szószban bevallottan 2-3 csepp méz van. A t9öbbi meg mind káros anyag.
2012. ápr. 8. 10:37
 12/15 anonim ***** válasza:

Én és öcsém is kb. 12 éves korunk óta tudunk főzni. Én már albérletben élek a párommal (21 éves vagyok), rendszeresen főzök kettőnkre, havonta max. egyszer-kétszer eszünk gyorsétteremben vagy veszünk otthonra valamilyen készételt, mikor nagyon megkívánjuk, vagy épp nem volt időm főzni, és nincs itthon semmi. :) Öcsém 18 éves, ő még a szüleinkkel él, de legalább hetente egyszer ő főz otthon, méghozzá teljesen önkéntesen.

Szerencsére a szüleimnek és az "anyósoméknak" is van veteményes kertjük, párom családja haszonállatokat is tart, szóval elég biztos vagyok benne, hogy relatíve egészségesen étkezünk.

Őszintén szólva én sem értem azokat, akik nem akarnak megtanulni főzni, és elégedettek a készételekkel, de én is úgy gondolom, hogy előbb-utóbb rájönnek, mennyire drága és egészségtelen. Más kérdés, hogy én imádok főzni, így kicsit elfogult vagyok. :)

2012. ápr. 8. 20:23
 13/15 anonim ***** válasza:

Úgy szeretem ezeket az általánosító kérdéseket.

Én pl. semmi pénzért nem ennék hamburgert. Ja, hogy vegetáriánus vagyok már 6éve? Tényleg a lencse a kedvenc kajáim egyike, főleg a a főzelék, ahogyan anyum készíti, annál jobb nincs. Minden hamburgerevőnek adnék belőle, nem tudnák abbahagyni! :D Szeretem a borsólevest is. Szeretek wokban kaját csinálni, mert szeretem a fűszereket, zöldségeket... nyamm :) Szeretek segíteni apunak főzni. Igazából ha annyira akarnék hamburgert, akkor tofut tennék bele, vagy szója"husit", de annyira nem vágyom rá sohasem.Mondjuk én napi 1x eszem, mert kicsi a gyomrom, és nem is szeretek enni nagyon, de ha finom akkor már napi 2x is eszek belőle.... Gyorskaját nem is eszek, a mekibe is csak kávéért megyek be... :D

És elsavasodni bármitől lehet!!!

Bocsi a regényért.... Mivel alapjáraton nem vagyok sovány alkat, rólam is mindenki azt gondolja, hogy hamburgert, pizzát eszem egész nap. Pedig nem is eszek néha, mert elfelejtek enni. :/

2012. ápr. 9. 10:18
 14/15 anonim ***** válasza:

24 vagyok,mindent magam főzök,még hambit is (darált húsból a húst ,többi friss zöldség),és a pizzát is (saját tészta,zöldségekkel,sonkával)

Viszont öcsém 12 éves,és fujjog mindenre ami nem rendelt kaja,meki és hasonló.Mert ezt látja.És nem lehet vele mit kezdeni. (bár ha velük laknék,simán nem adnék neki pénzt,edd ami a hűtőben van,majd megéhezik)

2012. ápr. 9. 13:10
 15/15 anonim válasza:
Én 20 éves lány vagyok, és PRÓBÁLOK odafigyelni, hogy mit eszem, tehát tisztában vagyok vele, hogy már a bio is csak jól hangzik. Ennek ellenére olyasmit nem szoktam enni, ami köztudottan tele van tartósítószerrel, cukorral stb. És ezekből főzök, amikor csak lehetőségem van rá. Viszont nem csodálkozom a kérdésen, hiszen én is ezt látom. Minden osztálytársam péksütiket eszik, energiaitalt isznak, vagy átugranak a mekibe. Ez van, gyorsabb és kényelmesebb..
2012. ápr. 11. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!