Mit esznek a mai fiatalok?
Én már nem vagyok fiatal, de mindig mellbevág, amikor egy-két tízen, húszon évessel beszélek, és szóba kerül az étkezés. Fel sem merül bennük, hogy a saját kajájukat nekik kéne vagy lehetne elkészíteni. Pizza, hamburger, más értéktelen készkaják és húsok. Leveszik őket a polcról, vagy a tálcájukra teszik, és azt hiszik, ennyi az egész. Amikor mondom, hogy lencse, bab, (kel)káposzta, spárga, gomba, meg ilyesmi, akkor megmosolyognak, és kizártnak tartják, hogy ezeket és hasonlókat bármikor is megennének vagy netán megcsinálnának maguknak.
Nem csak hogy nem tudnak főzni, de nem is akarnak, végletesen beszűkült az a termékkör, amit még megesznek vagy ismernek, a készkaja meg rettentő egészségtelen és drága is. Én ezt egy életveszélyes folyamatnak tartom, de úgy látom, hiába mondom egy 16 évesnek, hogy 10-20 év múlva tönkremegy a gyomrod, elsavasodsz stb...
De lehet, mert az én felmérésem nem reprezentatív, ezért kíváncsi lennék más véleményekre is.
ez így nem teljesen igaz, én nagon ritkán járok gyors étterembe, tudok főzni, tegnap is én főztem a bolognait.
a fiatalok egy része tényleg így étkezik ahogy te is írtad, de szerintem vannak még jópáran akik nem (magamból és barátaimból kiindulva).
de ez ugyan így van az idősebbekkel, hidd el őket sem kell sajnálni, bár lehet hogy ott tényleg kisebb arányban van így
17/f
Ez sima általánosítás...én kb 14 éves korom óta főzök, szeretek és tudok is..sőt a baráti társaságomban is szinte mindenki magára főz. És tudjuk, hogy mi az a gomba,lencse stb:D
20/L
Manapság már minden rákkeltő meg másegyéb. (A sima zöldség a vegyszerek miatt, a bio meg azzal is ki tudja mit csináltak, ráadásul még drága is, ha magadnak termeled a kertbe akkor még egészséges lehet, feltéve, ha van kerted.)
A csapvíz is tele van vegyszerrel, szerintem az se tesz valami jót. Szóval szerintem mindegy, hogy mit csinálsz 10-20 év múlva úgy is tönkremész, akkor meg már az is mindegy mit eszel. Városban meg ha kimész az uttcára a por a füst, és a smog már úgyis levisz vagy 20 évet.
Én egyetemista vagyok, egy távoli városban lakom.
Főzni pár egyszerűbb kaja elkészítésén kívül nem tudok sajnos, és igazság szerint sajnálom is rá az időt, miután pl egész nap távol vagyok és még tanulni kéne nincs kedvem leállni sütögetni.
Haverokkal elég gyakran készítünk normális kaját, néha kapok otthonról is ezt-azt. Igyekszem odafigyelni mit eszem, de ígyis van néha h napokig pl ugyanaz van terítéken.:)
Ha tehetném mindennap ennék normális kaját, dehát általában nem úgy jönnek ki a dolgok.
Az 5-nel az igazsag, hany ember abban a hitben el, h o egeszsegesen el kozben meg......
Mai vilagban nagyon oda kell figyelni.
Egyebkent szerintem is altalanositas, mert a Mekirol atszoktam a hentesekre es meglepett a vasarlok osszetetele.
Azt hittem csak ezek a bajszos pocakos emberek jarnak, de kozben meg sok fiatal van, klztuk nem egy pawa is.
22 éves vagyok, és 17 éves korom óta főzök naponta.
Nem igazán járok gyors étterembe, bár van hogy megkívánom, de az csak amolyan nasi.
Azt se tagadom hogy van hogy veszek üveges, zacskós kaját de csak ha épp úgy jövök ki olcsóbban.
Pl. múlthéten megkívántuk a mézes-mustáros csirkét.Méz nem volt itthon, pénzem se nagyon.Így megvettem az üveges szószt, mert az 300Ft egy üveg méz 1000Ft.
De ilyen ha évente 2x elő fordul.
Szóval ez tényleg nagy általánosítás amit te mondasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!