Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A mekis kajákban mi van, h...

A mekis kajákban mi van, h "függőséget" okoz? (nálam legalábbis)

Figyelt kérdés
2012. ápr. 2. 17:07
 1/9 anonim válasza:
89%
nátrium glutamát
2012. ápr. 2. 17:11
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Olyan adalékanyag, amitől olyan finom.
2012. ápr. 2. 17:16
 3/9 anonim ***** válasza:
44%
Azért mert annyira finomak.Amikor sietek valahova és be kell kapnom valamit akkor én is a mekiben eszek vagy a MC Drive-ban , Burger Kingben.Valóban hihetetlenül finomak ezek az ételek.Nem tudom mi van bennük de nagyon finomak.A másik kedvencem hogy otthon csinálunk hamburgert , megvesszük a hamburgerzsemlét , hamburger húst ,és rakunk bele minden jót.
2012. ápr. 2. 17:28
 4/9 anonim ***** válasza:
27%
Csak annyi hogy jó az ízük, más a csokit szereti ennyire, vagy a csipszet, kólát, epret, stb. Nincs bennük konkrétan olyan anyag ami függőséget okozna.
2012. ápr. 2. 17:31
 5/9 anonim ***** válasza:
91%
A nátrium glutamát, vagyis a mesterséges unami okoz ilyen függőséget. És minél többet eszel, annál többet szeretnél... Bécsben láttam olyan óriásplakátot, amelyen egy hamburger és egy adag sült krumpli volt. A felirata pedig: évente annyi embert ölünk meg, mint a cigaretta!
2012. ápr. 2. 17:42
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
És ráadűsul nem is laktató. Én nem szerettem annyira sosem. Persze finom meg megettem, de fél óra mulva megint rohadt éhes voltam. Meg kinézetre is mű az egész. Jobb szeretek otthon hamburgert csinálni
2012. ápr. 2. 18:57
 7/9 anonim ***** válasza:
58%

Egyrészt, az umami, nem unami. Másrészt, igaz, hogy a nátrium glutamátnak ilyen íze van. Harmadrészt pedig tény, hogy a mekis kajákban NINCS nátrium glutamát. Régen volt, és tényleg jobban kívánta tőle az ember a mekis kaját, de ma már tiltja a nemzetközi cégszabályzat a használatát. (Mármint a McDonald's belső szabályzata.) Nem mondom, hogy nincs benne valami más, hasonló hatású anyag, vagy egyéb szemét, de nátrium glutamát garantáltan nincs, be is lehet vizsgáltatni. Mindenesetre, akinél függőséget okoz, az csak óvatosan kóstolgasson. :)

Le lehet pontozni, lehet tiltakozni, de mekiben dolgozom, és ha a belső tájékoztatókban, iratokban, leírásokban külön kiemelik, hogy bojkottálják a nátrium-glutamát használatát, akkor az úgy is van. Példának okáért, más - sokkal kellemetlenebb - dolgokról is informálva vannak a dolgozók, miért pont ebben hazudnának?

2012. ápr. 2. 19:24
 8/9 anonim ***** válasza:
semmi nincs benne, ami függőséget okozna. a nátrium glutamát sem okoz függőséget. szerinted te függő vagy? nem birod megállni, hogy ne egyél mekis kaját? rosszul vagy, ha nem ehetsz mekibe? ekkor mondhatnád, h függő vagy.
2012. ápr. 3. 00:06
 9/9 anonim válasza:

Elvileg most már nem használnak semmi mesterséges dolgot.

[link]

Persze ha lehet nekik hinni.

2023. nov. 26. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!