Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A lacikonyha jellegzetes...

A lacikonyha jellegzetes ételei, berendezése?

Figyelt kérdés
Remélem tud valaki benne segíteni, mert neten semmit nem találok róluk.
2012. ápr. 1. 19:25
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

1./ olcsó,piaci,vásári konyha,sátorban elhelyezett étkezőhely

2./ egyszerű,szegényes vendéglő.

3./ szegény pusztai lakos kunyhója mellett vályogból vagy sárból rögtönzött,sokszor boglyakemence alakú főzőhely.

A név valószínű eredete,hogy a régi vidéki háztartásokban László-naptól kihelyezték a konyhát a házból a szabad ég alá,vagy egy tetővel ellátott,nyitott helyiségbe.

A lacikonyha névadó készítménye a lacipecsenye. Ez gyors tűzön hagymás,paprikás zsíron frissen sütött sertéshús,legtöbbször comb,amit egy kettévágott cipó közé tettek. De sütöttek hurka-kolbászt is.

Sok helyen italt is árultak,

2012. ápr. 1. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

A berendezésekhez ma már az ANTSZ előírásait be kell tartanod: hideg-melegvizes mosogató, hűtőszekrény külön a nyers alapanyagoknak, külön az előre elkészített (előfőzött-sütött) alapanyagoknak, stb. stb.


Menü tekintetében ma már gyakori a hagyományos hurka-kolbász-pecse kínálaton túl a virsli, esetleg a hot-dog, vagy egyéb húspogácsás, zsemlében összerakott gyorsételek is zöldséggel, mustárral, egyebekkel.

2012. ápr. 2. 07:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!