A lacikonyha jellegzetes ételei, berendezése?
1./ olcsó,piaci,vásári konyha,sátorban elhelyezett étkezőhely
2./ egyszerű,szegényes vendéglő.
3./ szegény pusztai lakos kunyhója mellett vályogból vagy sárból rögtönzött,sokszor boglyakemence alakú főzőhely.
A név valószínű eredete,hogy a régi vidéki háztartásokban László-naptól kihelyezték a konyhát a házból a szabad ég alá,vagy egy tetővel ellátott,nyitott helyiségbe.
A lacikonyha névadó készítménye a lacipecsenye. Ez gyors tűzön hagymás,paprikás zsíron frissen sütött sertéshús,legtöbbször comb,amit egy kettévágott cipó közé tettek. De sütöttek hurka-kolbászt is.
Sok helyen italt is árultak,
A berendezésekhez ma már az ANTSZ előírásait be kell tartanod: hideg-melegvizes mosogató, hűtőszekrény külön a nyers alapanyagoknak, külön az előre elkészített (előfőzött-sütött) alapanyagoknak, stb. stb.
Menü tekintetében ma már gyakori a hagyományos hurka-kolbász-pecse kínálaton túl a virsli, esetleg a hot-dog, vagy egyéb húspogácsás, zsemlében összerakott gyorsételek is zöldséggel, mustárral, egyebekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!