Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A Budget-os édesítőszer káros...

A Budget-os édesítőszer káros egy 14 évesfiúnak?

Figyelt kérdés
diétázok és tea édesítésére használom,de szüleim nem örülnek neki
2012. márc. 29. 19:14
 1/6 anonim ***** válasza:
MINDEN édesitöszer káros. VAgy ne igyál édesitett teát (meg lehet gyorsan szokni, hogy nem édes, hanem TEAize van), vagy ha végképp nem izlik, akkor tegyél bele EGY kocska cukrot (az összesen 14 kcal, ami naponta egy-kétszer belefér, persze több litert nem ihatsz igy).
2012. márc. 29. 19:24
 2/6 anonim ***** válasza:
Ne hallgass az elsőre, 6 éve használok édesítőt, semmi bajom nincs tőle.
2012. márc. 29. 19:27
 3/6 anonim ***** válasza:

Sokat vitáznak róla, az általános vélemény, hogy a mesterséges édesítőszerek nem tesznek jót, 14 évesen (ha nincs egészségügyi oka, pl. cukorbetegség), nem használnám - meg egyrészt a tea finom édesítés nélkül is, másrészt egy kis cukortól nem lesz semmi bajod, vagy a méz nagyon egészséges alternatíva, ha meg mindenképpen édesítőszert akarsz, próbálj természeteset használni - xilit, stevia. Nem valószínű, hogy rákot kapsz tőlük, vagy hasonló, de én azért vigyáznék, és főleg nem kezdeném ilyen fiatalon a használatát.

Második, rossz az indoklásod, ha azt mondom, hogy én 10 éve dohányzom (amúgy nem), még sincs semmi bajom, akkor azt jelenti, hogy soha senkinek (nekem se később) nem lesz belőle bajom? Nem azt mondom, hogy ez lesz az édesítőszertől is, de akkor se tudhatod, mi lesz a hatása rád illetve másokra évekkel később, egy emberből nem lehet következtetni. Remélem nem haragszol, tudom, kötekedésnek hangzik, de annyi helyen láttam már ezt az indoklást (pl. energiaitalos kérdésnél kérdezte valaki hogy káros-e a szívre, mire a másik megnyugtatta, hogy dehogy káros a szívre, ő évek óta ezt issza, és tökéletes a szíve, tehát igyon nyugodtan 13 évesen is, bármennyit, nem árt - tudom, te nem így mondtad, csak az implicit hasonló), és nagyon idegesít. Még egyszer bocsánat, tudom, mennyire idegesítő ha így beleköt valaki a válaszodba.

2012. márc. 29. 20:13
 4/6 anonim ***** válasza:
A mai világban mindenre azt mondják, hogy káros... Erről ennyit.
2012. márc. 29. 20:14
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,utolsó:hát sajnos így van.....
2012. márc. 29. 21:30
 6/6 Józan Paraszt ***** válasza:
az agyat leépiti hosszútávon,butulást okoz,persze mennyiség függvénye.Heti 20 szem nem gond,de napi 20 igen.
2013. dec. 31. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!