Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A bécsi szelethez milyen...

A bécsi szelethez milyen köret illik (még)?

Figyelt kérdés

A hétvégén vendégeket várunk.Arra gondoltam bécsi szelet legyen a vacsora.Én arra gondoltam,lenne hozzá rizs és sajtszósz.És persze a segítségeteket kérem:

-a bécsi szelet receptje

-ötletek még vagy másféle köretnek+annak a receptjét



2012. márc. 29. 17:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Recept:

[link]


Én legjobban petrezselymes krumplival és tejfölös uborkasalátával szeretem, de zöldséges currys rizzsel is finom és tartár mártással.

2012. márc. 29. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Majonézes burgonyával, vagy majonézes rizzsel is finom.


Ez egy nagyon finom rizssaláta, én tejszint is szoktam tenni a majonézbe.

[link]

2012. márc. 29. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Az előző recepthez:

Most látom, hogy hiányzik belőle a fokhagyma és az újhagyma is, 1 fej áttört fokhagymát és 2-3 apróra vágott újhagymát is szoktam beletenni a rizssalátába.

2012. márc. 29. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
És persze sült krumpli is lehet a köret.
2012. márc. 29. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:
Az elsőnek:bocsi,de ehhez a fajtához amire én gondolok,csak liszt és tojás kell!
2012. márc. 29. 17:33
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Akkor az párizsi szelet, azt vagy palacsinta tésztába mártva kell kisütni, vagy liszt, tojás, liszt a panír.


[link]

2012. márc. 29. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Tojássaláta.
2012. márc. 29. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Párizsi, ahogyan én csinálom:

Az előre kiklopfolt és besózott szeletet lisztben, tojásban forgatom, és bő zsírban sütöm. Amikor beleraktam a zsírba, gyorsan átfordítom a másik oldalára is, majd kiszedem, és ISMÉT TOJÁSBA forgatom. Azután már rendesen sütöm mindkét oldalát, hogy a husi is átpuhuljon. A 2x-es tojásba-forgatás nyomán lesz vastag a bunda. Ha a zsírod (olajod) kellően forró, akkor lesz szép "szalagos" rajta a tojás!


Köret: jó a rizs + mártás

Vagy: apró-krumplit héjában főzd meg, vágd kockákra. Szálára vágott vöröshagymát dinsztelj meg, forgasd bele a krumplit, só, őrölt bors, pici cukor rá, ezzel egy kicsit megpirítod. A végén citromlével ízesíted és a husi mellé melegen tálalod. Ubisaláta vagy csemege uborka is jó mellé. (Az ubi-salátánál a tejföllel vigyáznék, nem biztos, hogy minden vendég úgy szereti!)

2012. márc. 29. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
Németországban, ahol a bécsi szeletet borjúhusból vajban sütik, a legnépszerűbb köret a burgonyapűré.
2012. márc. 29. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

Nekem a bécsiről mindig a hagymás burgonya saláta jut eszembe.

Lehet mert a polusba úgy árulják és ahoz szoktam, de mással nem is esne jól. :)

2012. márc. 29. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!