A bécsi szelethez milyen köret illik (még)?
A hétvégén vendégeket várunk.Arra gondoltam bécsi szelet legyen a vacsora.Én arra gondoltam,lenne hozzá rizs és sajtszósz.És persze a segítségeteket kérem:
-a bécsi szelet receptje
-ötletek még vagy másféle köretnek+annak a receptjét
Recept:
Én legjobban petrezselymes krumplival és tejfölös uborkasalátával szeretem, de zöldséges currys rizzsel is finom és tartár mártással.
Majonézes burgonyával, vagy majonézes rizzsel is finom.
Ez egy nagyon finom rizssaláta, én tejszint is szoktam tenni a majonézbe.
Az előző recepthez:
Most látom, hogy hiányzik belőle a fokhagyma és az újhagyma is, 1 fej áttört fokhagymát és 2-3 apróra vágott újhagymát is szoktam beletenni a rizssalátába.
Akkor az párizsi szelet, azt vagy palacsinta tésztába mártva kell kisütni, vagy liszt, tojás, liszt a panír.
Párizsi, ahogyan én csinálom:
Az előre kiklopfolt és besózott szeletet lisztben, tojásban forgatom, és bő zsírban sütöm. Amikor beleraktam a zsírba, gyorsan átfordítom a másik oldalára is, majd kiszedem, és ISMÉT TOJÁSBA forgatom. Azután már rendesen sütöm mindkét oldalát, hogy a husi is átpuhuljon. A 2x-es tojásba-forgatás nyomán lesz vastag a bunda. Ha a zsírod (olajod) kellően forró, akkor lesz szép "szalagos" rajta a tojás!
Köret: jó a rizs + mártás
Vagy: apró-krumplit héjában főzd meg, vágd kockákra. Szálára vágott vöröshagymát dinsztelj meg, forgasd bele a krumplit, só, őrölt bors, pici cukor rá, ezzel egy kicsit megpirítod. A végén citromlével ízesíted és a husi mellé melegen tálalod. Ubisaláta vagy csemege uborka is jó mellé. (Az ubi-salátánál a tejföllel vigyáznék, nem biztos, hogy minden vendég úgy szereti!)
Nekem a bécsiről mindig a hagymás burgonya saláta jut eszembe.
Lehet mert a polusba úgy árulják és ahoz szoktam, de mással nem is esne jól. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!