Laktózérzékenyek! Mit szoktatok általában enni? Mennyire korlátozza az érzékenységetek az étrendeteket?
Jó esetben semennyire. :D
Bár nem mindegy, mennyire laktórérzékeny az ember, és hogy tényleg CSAK laktózra-e?
A tejtermékeket ki lehet váltani laktózmentessel, meg feltalálták már a laktáztablettát és folyadékot is. :)
A virslivel nagyon vigyázz!!!!!!
A laktózt, ez a szerencsétlen élelmiszeripar nagy részben használja töltőanyagnak!!!! Ugyanígy a gyógyszerek egy jó része is töltőanyagnak használja. Találtam már vákuum csomagolású szalonnának látszó valaminek, a 10 soros összetevőjében is!
A gasztroenterológus első helyen sorolja a tiltásban a virslit a párizsit, és a legtöbb felvágottat, mivel töltőanyagként használják hozzá. Természetesen vannak laktózmentesek is, de a legtöbb termékre ez nincs ráírva!!!
Ha nagyon érzékeny vagy, kerüld azokat a termékeket is, melyeken feltüntetik, hogy a készítmény tejtermékeket is felhasználó üzemben készült! Kerülni kell a marhahúst és a pékáruk 99%-át.
És hogy a kérdésre is válaszoljak:
Vizes zsömle, zöldségek, zöldség alapú készítmények, színhúsok a marha kivételével, krumpli, rizs, tojás. Rengeteg főtt ételnél ki lehet kerülni a laktózt, és természetesen az egyértelműen feliratozott laktózmentes termékeket.
Az étrendemet kb. 90%-ban korlátozza.
Ahhoz képest, ahogy állítják, hogy a magyarok hány százaléka érzékeny a laktózra, szánalmas a kínálat!!!!
Nekem szerencsém van a zsömlével, mert nagyon szeretem még magában is. Persze igyekszem nem túlzásba vinni.
Most informálódok jobban a tejfehérje érzékenységről, és lehet, hogy nálam ez is párosul.
Ajánlok egy cikket:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!