Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A sok instant kávé ivása is...

A sok instant kávé ivása is vezethet savtúltengéshez?

Figyelt kérdés

Az anyukám nyombélfekélyes és nagyon sok ilyen "keverős" kávét iszik.Ugye, hogy ettől is több sava lesz?Mindig azt mondja, hogy de hát ez tejes kávé...Nem érti meg hogy diétáznia kéne.Ja már 10 éve majdnem egyfolytában fekélyes.

Sokat dohányzik is.


2009. jún. 12. 16:49
 1/7 anonim ***** válasza:
68%

Cigaretta, kávé, fűszeres, édes, zsíros ételek ezek vezetnek a nyombélfekély kialakulásához és rosszabbodásához. Én a cigaretta kivételével mindegyiket erősen űztem 10 éven át, most 25 vagyok, és egy hónapja nagyon rosszul lettem és egyből diagnosztizálták a nyombélfekélyt. Most 8 hétig kell gyógyszert szednem és 8 hétig diétáznom, plussz sok ártézi vizet fogyasztani, de a gyógyulásomért mindent megteszek.


Jó, néha bűnözök, de nem sokat.

2009. jún. 12. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
19%

A gyenge minőségű instant kávék gyakran a kész kávé bepárlásával, kiszárításával készülnek, ennek hatására egészségre káros anyagok keletkeznek.

Inkább főzött kávét igyon, és tejjel közömbösítse a csersavat!

2009. jún. 12. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
55%

Ne, ne igyon kávét egyáltalán. Én 15 éves koromtól kezdve ittam napi 5-6 csészével! Most már jó ideje nem iszom csak cappuccinot. Eleinte kicsit nehéz volt, de ki lehet bírni. Ha mégis rosszul van akkor egy korty kávét keverjen a cappuccinoba, de ennél ne többet.


Ja és szénsavasat se igyon.

2009. jún. 12. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
55%
Ja, vicces válasz! Szerinted a capuccino miből készül? málnaszörpből?
2009. jún. 12. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
9%

Hű, de vicces válasz Okoska. nyilván van benne koffein, de nem annyi mint a kávéban Okoska. Különben nem ihatnák a szívbetegek és a gyerekek Okoska.


Jaj de vicces, hogy ezt sem tudod Okoska.

2009. jún. 12. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
50%

Te nagyon tudós elme! A kapuccino presszókávéból készül, amiről te beszélsz az a koffeinmentes kávé. Igyad csak!!


Na hogy ne bután halj meg :

A capuccino-t Olaszország- ban találták ki, s talán ma is ott készítik el legjobban a világon. De ha a napi teen- dőibe nem férne bele egy itáliai kávézás, akkor térjen be hozzánk, és kóstolja meg, hogy nálunk hogyan készül, majd hasonlítsa össze az eredetivel.


Az igazi capuccino elkészí- tésének módja: presszó- kávét főzünk, majd presz- szógépen habosító fúvóká- val egy nagyobb bögrében felhabosítjuk a hideg tejet, amely ettől a művelettől forró lesz. Majd ezt a tej- habot öntjük finoman a ká- véra. A capuccino fő jellem- zője a felhabosított tejből való „korona".

2009. jún. 12. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
0%

[link]


Ne keverjük a zacskós mű porokat a kapucsínók közé, csak mert azt írják rá!

2009. jún. 12. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!