A víztisztító kiszűri csapvízből az arzént is?
a csapvízben nincs arzén... legalábbis normális körülmények között.
2012. márc. 2. 20:29
2/19 A kérdező kommentje:
De ahol én élek ott nagy mennyiségű arzén van a vízben... Nálunk már mérgező is elvileg, bár másfél év után még semmi bajom,de azért ha kiszűrné, vennék és nyugodtabb lehetnék.
Egyébként szinte mindegyikben van, csak nagyon kevés.
A vizszürö csak a mechanikai szennyezödéseket szüri ki (mész), a vegyszereket (arzén, nitrát) nem.
2012. márc. 2. 21:11
Avizben lévö aren sok év után okoz mérgezést, mivel felhalmozódik a szervezetben, de már sokkal elöbb kezd kárositani, csak eleinte nem lehet közvetlenül észrevenni.
2012. márc. 3. 08:30
5/19 csiiibe válasza:
Attól függ, hogy milyen típusú víztisztítót használunk. A legkorszerűbb fordított ozmozis RO (Reverz Ozmózis) technológiával működők atomi szintű, méretetű szennyeződésektől is megtisztítja a vizet. Így az arzént is. A csapvíz igenis tartalmazhat arzént, de nem mindenhol éri el a határértéket. Erre vonatkozóan szívesen küldök az érdeklődőknek térképet, hogy hol fordúl elő, határértéken felüli arzénes víz magyarországon a csapvízben.
2012. márc. 4. 07:51
csiiibe: Inkább erröl a rendszer müködéséröl irj valami TUDOMÁNYOS magyarázatot, mert ilyen ugyanis nincs. Atomi méretü szürö sem tudja a különféle vegyületeket a vizböl kiszürni.
2012. márc. 4. 08:45
Ne legyél már ennyire szerencsétlen. Vélhetően Békés laksz (én is am). Amióta az emberiség itt lakik ugyanazt az arzénost vizet issza... Senki nem meg nem halt emiatt. Sőt mondok ennél durvábbat. Egyik kútra kitették hogy "ne igyanak belőle mert arzénos" táblát. Az emberek ugyanúgy mentek oda inni abból. És képzeld senki nem halt meg... Az arzén am kis mennyiségben kifejezetten jót tesz ;). Annyira utálom az ilyen tv-n csüngő degeneráltakat, akik mindent elhisznek :@.
2012. márc. 4. 11:25
8/19 csiiibe válasza:
A szabályzat szerint ez itt nem egy terjengős vitafórum. Csak a kérdésre válaszoljunk ki-ki tudása alapján.
"Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a lefelé és felfelé mutató nyilak segítségével (azaz a válasz értékelésével) közölheted!"
Így nem reagálok. Majd a kérdező utána néz, ha akar és majd dönt. Ha a kérdező akarja szívesren elküldöm Neki azt az ábrát, amely megmutatja, hogy a különböző technológiáju vízszűrők, miket tudnak eltávolítani a vízből.
Inkább Te írj egy "tudományost", hogy miért nem?
2012. márc. 4. 11:56
9/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Egyébként nem ott lakom, hanem Pest megyében Budapesttől nem messze. Igen tudom, hogy nem történt még semmi ilyesmi haláleset, csak nyugodtabb lennék, ha kiszűrhetném a vízből az arzént. Egyébként pedig még soha életemben nem hittem a TV-s hülyeségeknek (mint pl. A H1N1).
Csiiibe szívesen megnézném azt az ábrát.
10/19 Bari Zoltán válasza:
sziasztok igen ez egy nagyon jó kérdés 3 csemetét gyermeket nevelek tanyán éltem évekig a védőnő kérésére bevizsgáltattuk a kutunk vizét ami 45 m-en volt mert függ ettől is ihatatlan 4 szerese volt az arzén tartalma elsőnek ingyenesen mérték a pólyásunk véget volt még egy fúrt kutunk ami viszont 58m-en volt de ezt már több tízezerért vizsgálták volna be hát sajna erre már nem volt pénzünk ám és itt az érdekesség ha jól emlékszek megfázás végett be kellett vinnünk az ügyeletre egyik gyermekünket a gyerek orvos egy külföldi volt Megkérdezte milyen vizet adunk a gyereknek inni ja azt tudni kell a védőnőre hallgatva a faluból az eredetileg fertőtlenített illetve a megengedett szintű arzén tartalmú vízért mindig be mentünk a faluba és azt ittuk 2 Km-re volt a kút mindent megtettünk hogy gyermekünk egészséges legyen ám vissza térve az orvoshoz úgy letolt hogy miért azt a vizet adjuk és miért nem az anya Föld által megtisztított vizet mert a vas illetve akármilyen ásványokkal teli vizet adjuk a gyereknek hát onnantól kezdve szartam le a védőnő tanácsát és a eredetileg mérgező vizett ittuk és a gyermekeim egészségesek hála Istenek
2012. márc. 4. 17:54
Kapcsolódó kérdések: