Ma kaptam egy LAICA Fresh Line víztisztító kancsót. Tapasztalatok?
Nem cserél semmiféle ionokat.. Persze egy olyan kis szűrőfilter amin átmegy a víz?
A hivatalos oldalukon ezt írják: A csapvizet biztonságos fogyasztani, mivel szigorú szabályok szerint kezelik, ill. folyamatosan ellenőrzik a helyi laborokban.
Mindamellett néhány elöregedett, ill. korrodált vízvezetékből kerülhetnek a vízbe nemkívánatos anyagok.
Ezek az összetevők a maradék klorínnal, amelyet pont a baktériumok elpusztítására adagolnak a vízhez, okozhatnak kellemetlen ízt, ill. állagot a csapvíznek.
A legpraktikusabb és költség kimélőbb módja élvezhetővé tenni a csapvizet.
A Laica bi-flux szűrő hatékonyan javítja a víz állagát, ízét mind a hideg és forróitalok fogyasztásakor.
Szóval nem változtatja meg a kémiai tulajdonságait (Azon kívül, hogy kiszedi a felesleges klórt), csak a fizikaiakat pl. íz, állag stb.
"Nem cserél semmiféle ionokat"
Miért állítasz olyat amiről semmi fogalmad nincs?Jó volna ha utánanéznél előbb!MINDEN EGYES KANCSÓ SZŰRŐBETÉTBEN KATIONCSERÉLŐ MŰGYANTA VAN!25 éve vízkémiával foglalkozom ha nem tudnád!
A megújult betétek 4 lépcsős szűrést biztosítanak:
1, intenzív előszűrés,
a víz finom hálón áthaladva megtisztul a nagyobb lebegő szennyeződésektől.
2, ioncserélő szűrés,
az ioncserélő gyanta csökkenti a vízkeménységet az aluminium és egyes nehézfémek mennyiségét.
3, aktív szén szűrés,
az aktív szén jelentős mértékben csökkenti a víz szagát és ízét befolyásoló anyagok, pl. a klór és a szerves szennyeződések, valamint egyes peszticidek mennyiségét.
4, utószűrés a speciális finom szűrőháló kiszűri az utolsó megmaradt apró lebegő részecskéket.
Olvasni csak tudsz? Ez egy szűrőbetét leírása eltekintve hogy a gyantáról hazudnak!
hát, nem semmi. milyen indulatokat váltanak ki ezek a kancsók! :) Őszintén szólva én sem érte ka kémiához, de van Laica kancsóm és nagyon szeretem. Egy ideje áttértünk a bubimentes ásványvízre, hogy ne fúvódjunk fel. aztán megvettük ezt a kancsót, hogy ne kelljen cipelni a flakonokat haza, utána meg a szelektívbe. Én nagyon szeretem a szűrt víz ízét, amióta megvan, sokkal több vizet iszunk. igaz, főzéshez nem használom. Nem tartom hűtőben a vizet, nagyjából ízre, minőségre hasonló az ásványvízhez. Időnként veszek egy zsugor ásványvizet, már csak a flakon miatt is, mert mi flakonból iszunk mind a ketten, nem pohárból, mert így mindketten többt iszunk. A szűrőbetétet vadászni kell, hol akciós, akkor többet veszek.
Szóval ez nem egy szakember, csak egy egyszerű felhasználó véleménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!