Van valami jó receptetek a következő hozzávalókhoz?
Nincs valami sok hozzávaló itthon, és fogalmam sincs hogy mit is kellene belőle csinálnom. Viszont kezdek megéhezni szóval:
- liszt
- csirkemell
- jégsaláta, hagyma, étkezési ecet
- olaj, só, bors, cukor (pirospaprika sajnos nincs)
- rizs
- tejföl
- szójaszósz, szezámmag
- sütőpor
A recepteket előre is köszönöm!
Van ám :D
A hagymát aprítsd fel, a salátát és a csirkemellet szeld fel csíkokra. Olajon pirítsd meg a hagymát, szedd ki, majd süsd át ebben a csirkemellet is. A csirkemellet tedd félre egy papírtörlőre, hogy felszívja az olajat róla. Most tedd bele az olajba a salátát, és azt is pirítsd át. Mindent, amit eddig megsütöttél, tedd vissza az edénybe, locsold meg szójaszósszal, és tegyél rá cukrot. Alaposan süsd össze, és végül szórd meg szezámmaggal. Fincsi szerintem ;) Rizzsel és tésztával is isteni!
A másikhoz tojás is kellene, de leírom :)
Lisztben és tojásfehérjében kell megforgatni a csirkét, és ebben kisütni, és belemártani cukros szójaszószba,a mit besűrítettél. Ezt is megszórhatod szezámmaggal :)
Tojás, olaj van?
Ha csak olaj van, sózd be a csirkemellet és süsd meg serpenyőben (szelekre vágva). Borsozhatod is. Párolt rizzsel edd, ecetes jégsalátával.
Ha van tojás, akkor párizsi csirkemell legyen a körethez, szeleteled, besózod, beforgatod először lisztbe, aztán felvert tojásba, aztán ismét lisztbe (prézli helyett - ettől lesz párizsi). Olajban kisütöd, mint a rántott húst, fedő alatt.
Mondjuk én fél 10-kor már nem állnék neki főzni. :)
Sajnos a párom munkája miatt, az étkezéseink egy kicsit elcsúsztak, így a mi vacsoránk általában 10-11 fele készülnek el :)
köszönöm a hozzászólásokat :)
azon gondolkodom hogy ha a csirkemellet sütőporos lisztbe forgatom és úgy sütöm ki, az finom lesz e vagy sem :D
Este 10-kor már nem igen tudok más húshoz hozzájutni :)
De én a csirkemellet jobban szeretem, jobban ízlik... nem annyira nehéz étel, kevesebb a zsírtartalma is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!