Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Van valami jó receptetek a...

Van valami jó receptetek a következő hozzávalókhoz?

Figyelt kérdés

Nincs valami sok hozzávaló itthon, és fogalmam sincs hogy mit is kellene belőle csinálnom. Viszont kezdek megéhezni szóval:

- liszt

- csirkemell

- jégsaláta, hagyma, étkezési ecet

- olaj, só, bors, cukor (pirospaprika sajnos nincs)

- rizs

- tejföl

- szójaszósz, szezámmag

- sütőpor


A recepteket előre is köszönöm!


2012. márc. 1. 21:31
 1/5 anonim ***** válasza:

Van ám :D

A hagymát aprítsd fel, a salátát és a csirkemellet szeld fel csíkokra. Olajon pirítsd meg a hagymát, szedd ki, majd süsd át ebben a csirkemellet is. A csirkemellet tedd félre egy papírtörlőre, hogy felszívja az olajat róla. Most tedd bele az olajba a salátát, és azt is pirítsd át. Mindent, amit eddig megsütöttél, tedd vissza az edénybe, locsold meg szójaszósszal, és tegyél rá cukrot. Alaposan süsd össze, és végül szórd meg szezámmaggal. Fincsi szerintem ;) Rizzsel és tésztával is isteni!


A másikhoz tojás is kellene, de leírom :)

Lisztben és tojásfehérjében kell megforgatni a csirkét, és ebben kisütni, és belemártani cukros szójaszószba,a mit besűrítettél. Ezt is megszórhatod szezámmaggal :)

2012. márc. 1. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Tojás, olaj van?

Ha csak olaj van, sózd be a csirkemellet és süsd meg serpenyőben (szelekre vágva). Borsozhatod is. Párolt rizzsel edd, ecetes jégsalátával.


Ha van tojás, akkor párizsi csirkemell legyen a körethez, szeleteled, besózod, beforgatod először lisztbe, aztán felvert tojásba, aztán ismét lisztbe (prézli helyett - ettől lesz párizsi). Olajban kisütöd, mint a rántott húst, fedő alatt.


Mondjuk én fél 10-kor már nem állnék neki főzni. :)

2012. márc. 1. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Én meg csirkemell helyett valami normális húst vennék.
2012. márc. 1. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Sajnos a párom munkája miatt, az étkezéseink egy kicsit elcsúsztak, így a mi vacsoránk általában 10-11 fele készülnek el :)


köszönöm a hozzászólásokat :)


azon gondolkodom hogy ha a csirkemellet sütőporos lisztbe forgatom és úgy sütöm ki, az finom lesz e vagy sem :D

2012. márc. 1. 21:58
 5/5 A kérdező kommentje:

Este 10-kor már nem igen tudok más húshoz hozzájutni :)

De én a csirkemellet jobban szeretem, jobban ízlik... nem annyira nehéz étel, kevesebb a zsírtartalma is.

2012. márc. 1. 22:01

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!