Hogyan kell túrót készíteni otthon?
Hát igazi tejet kellene venni gazdaságból, amit egyszer felforralsz és már megbőrösödik
(szóval nem valami kevert xar) Aztán hagyni kell állni sokáig a fazékba szobahőn 2-3 napokig lefedve míg megalszik, megtúrósodik, ezután le kell önteni róla a savót és várni még egy picit illetve megkavarni tiszta eszközzel.
Aztán venni kell iyeln "mosogatórongy" hoz hasonló anyagot, vagy a színtelen ritkaszövésű lepedő is megfelel, azzal kibélelni egy másik fazekat átönteni bele az egész cuccot és összekötni a sarkait mint egy batyut, keresztbe meg fakanalat tűzni és annál fogva felakasztani, hogy kicsöpögjön.
A 90-es években amikor még volt olyan hogy
BTV 5 literes zsákos tej (kislányfejes) mi így csináltuk otthon.
nem bolti tejből akarom csinálni
de már csináltam is, találtam egy gyors receptet, percek alatt kész is volt a túró
"mi szokunk, de mi termelőtől vesszük. a boltiból sehogy sem fogsz, abban kb 1 deci tej van, a többi viz."
Gratulálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!