Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan kell túrót készíteni...

Hogyan kell túrót készíteni otthon?

Figyelt kérdés
2012. febr. 23. 09:22
 1/6 anonim ***** válasza:

Hát igazi tejet kellene venni gazdaságból, amit egyszer felforralsz és már megbőrösödik

(szóval nem valami kevert xar) Aztán hagyni kell állni sokáig a fazékba szobahőn 2-3 napokig lefedve míg megalszik, megtúrósodik, ezután le kell önteni róla a savót és várni még egy picit illetve megkavarni tiszta eszközzel.


Aztán venni kell iyeln "mosogatórongy" hoz hasonló anyagot, vagy a színtelen ritkaszövésű lepedő is megfelel, azzal kibélelni egy másik fazekat átönteni bele az egész cuccot és összekötni a sarkait mint egy batyut, keresztbe meg fakanalat tűzni és annál fogva felakasztani, hogy kicsöpögjön.


A 90-es években amikor még volt olyan hogy


BTV 5 literes zsákos tej (kislányfejes) mi így csináltuk otthon.

2012. febr. 23. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
2012. febr. 23. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
mi szokunk, de mi termelőtől vesszük. a boltiból sehogy sem fogsz, abban kb 1 deci tej van, a többi viz.
2012. febr. 23. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

nem bolti tejből akarom csinálni


de már csináltam is, találtam egy gyors receptet, percek alatt kész is volt a túró

2012. febr. 23. 15:44
 5/6 anonim ***** válasza:

"mi szokunk, de mi termelőtől vesszük. a boltiból sehogy sem fogsz, abban kb 1 deci tej van, a többi viz."

Gratulálok.

2012. febr. 23. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 tothtakacs válasza:
SZia ! HA túrót akarsz készíteni akkor csak a rendes házi tejben gondolkozzál . Tedd egy fazékba és hagy a melegen pár napig aludni.egy két óra után leszedheted a tetején megjelenő tejszínt.(felverhető nagyon finom!)Ha rendesen megaludt ( JÓ kemény az aludttej)akkor szintén szedd le a tetején kiülő zsírt, ez a tejföl. Ez után tedd fel a tűzre és nagyon lassan kezd el melegíteni .Ha jól emlékszem ,akkor 50 fok a maximum amire melegítheted.A hő hatására csapódik ki a fehérje . Óvatosan kavargasd mert így nem töröd össze a túrót és szép nagy rögös lesz . Én úgy szoktam hogy a kezemmel nézem a hőmérsékletet és amit még éppen elbír a kezem . Szépen szétválik e fehér túró és a sárgás vízszerű savó. Hagyd hűlni és utána szűrd le . Vagy tésztaszűrőn vagy gézen.Csöpögteted amíg jön belőle a savó és már kész is . Remélem érthető voltam .A melegítés a titka az egésznek és az ez a legkényesebb rész a is a dolognak.Bonyolultnak hangzik de hidd el csak az első a nehéz utána már menni fog!
2012. febr. 24. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!