Pontosan mit jelent a LÉDIG megnevezés?
Figyelt kérdés
Az is érdekel, hogy honnan ered. Sajnos abból, hogy az egyik nagy üzletláncnál a paradicsom és a mandarin "lédig" még nem sikerült rájönnöm.2012. febr. 21. 14:22
11/13 VZ2 válasza:
Ez egy elb@szott nem magyar szó. Semmi értelme egy magyar számára.
12/13 anonim válasza:
De most akkor "ömlesztett", vagyis lehetnek benne pl. különböző beszállítók banánjai, vagy "nem előre, egységnyi súllyal csomagolt", vagy mindkettő?
13/13 anonim válasza:
Köszönet a válaszokért! Egyetértek azokkal, akik a fejüket fogják e kifejezés hallatán, nekem is csípi a szemem. 60+ évig soha nem hallottam ezt a kifejezést, hogy “lédig”, pár éve hozták divatba, először az Auchanban láttam a héja dióra kiírva, hogy “Lédig dió”. Azt hittem, hogy ez valami márka vagy a termesztő vállalkozó neve. Tehát azt jelenti, hogy “ömlesztett”. Akkor a Mackó ömlesztett sajt is “lédig”? Nyilván nem. Van erre az árukategóriára egy régóta bevált kifejezés, a “kimért”. Kimért dió. Kimért szaloncukor stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!