Velős pirítóst agyvelőből vagy csontvelőből készítik?
A velös pirítós a csontvelöböl készül eredetileg: azért kell piritósra tenni a (megfött) csontvelöt, mert ha meghül, akkor megdermed, nem finom és a legtöbb embernek hasmenést okoz. A forró piritóson tovább marad meleg, és az ize is jobb.
Az, hogy manapság van, aki agyvelöt tesz piritósra, nem jelenti, hogy az a normális, megszokott.
Ha bemész egy étteremben ahol velős pirítós is van az étlapon, azt csakis agyvelőből csinálják.
Mi is otthon magunknak agyvelőből csináljuk. Nagyon finom.
Agyvelőből ha veszel akkor nem kell olyan sok mint pl csontvelőből, jól lakik vele az egész család. Még mire egy adag csontból elővarázsolsz egy nagy adagot.
Szóval ha csinálsz akkor előszőr agyvelőst csinálj és csak utána csontvelőst próbáld ki. :)
Köszönöm Neked is!
Én csak agyvelőből szeretném csak kaptam étteremből velőt és nem tudtam vajon melyik fajta.Azóta megkérdeztem akitől kaptam és sajnos csontvelő!:(
"Ha bemész egy étteremben ahol velős pirítós is van az étlapon, azt csakis agyvelőből csinálják.
Mi is otthon magunknak agyvelőből csináljuk. Nagyon finom.
Agyvelőből ha veszel akkor nem kell olyan sok mint pl csontvelőből, jól lakik vele az egész család."
A velős pirítós ELŐÉTEL, nem azért van, hogy jóllakjál vele! Normálisabb éttermekben csontvelőt kapsz a pirítósra.
Én még nem jártam olyan étteremben, ahol csontvelőt tettek volna a velős pirítósra.
Valóban előétel, viszont agyvelőből készül. Biztos lehet csinálni csontvelőből is valami hasonló fűszerezésű ételt, de agyból az igazi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!