Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen jó ételek vannak...

Stargate kérdése:

Milyen jó ételek vannak mondjatok párat?

Figyelt kérdés
2012. febr. 14. 18:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/128 anonim ***** válasza:
FASÍRTOS SPAGETTI
2012. febr. 15. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 42/128 anonim ***** válasza:
FŐTT FÜSTÖLT CSÜLÖK
2012. febr. 15. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 43/128 anonim ***** válasza:
MILÁNÓI SERTÉSBORDA
2012. febr. 15. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 44/128 anonim ***** válasza:
MITITEI vagy MICCS - ahogy én csinálom
2012. febr. 15. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 45/128 anonim ***** válasza:
OLDALAS SÖRBEN SÜTVE
2012. febr. 15. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 46/128 anonim ***** válasza:
Párizsikrémes melegszendvics
2012. febr. 15. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 47/128 anonim ***** válasza:
Vegyes gyümölcsleves
2012. febr. 15. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 48/128 anonim ***** válasza:
Fűszeres, sült csirkecomb rizzsel
2012. febr. 15. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 49/128 anonim ***** válasza:
Rakott krumpli
2012. febr. 15. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 50/128 anonim ***** válasza:

Szalagos fánk (lekvárral és csokisan)



1/2 dl cukros tejben felfuttatunk 3 dkg élesztőt. Ha ez készen van, hozzáadunk 5 dkg porcukrot, 5 dkg margarint,2 tojás sárgáját, késhegynyi sót, 50 dkg lisztet és annyi tejet, amennyit még felvesz (kb. 3–4 dl). Összedagasztjuk, meleg helyen kelesztjük. Utána kisodorjuk kb. 2 centiméteresre és kiszaggatjuk.Vigyázni kell, nehogy huzat érje. A kiszaggatott fánkokat konyharuhával letakarjuk, mert nagyon kényes. Így is lehet 10–15 percet keleszteni.A fánk sütése sem egyszerű: megfelelő mennyiségű olajban és megfelelő méretű lábasban süthető ki. Ezt sajnos mindenkinek ki kell tapasztalnia. Fontos azonban, hogy az első felét fedő alatt süssük (kb. fél perc), ha megfordítjuk, akkor fedő nélkül. Így lesz szalagos. Sütés előtt természetesen a közepét ujjunkkal benyomjuk, így könnyebben sül, és van helye a lekvárnak.Érdemes kísérletezni vele, mert nagyon finom.



Csokis fánk esetén a közepébe nem lekvárt teszünk a fánknak, hanem kis vajjal megolvasztott étcsoki bevonóba mártjuk.

2012. febr. 15. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!