Rózsalekvárt milyen fajta rózsából szokás készíteni?
Van ilyen rózsám a kertben, de nem tudom, pontosan mi a fajtának a neve...
Gondolom, az lesz az első válasz, hogy bármilyen jó, de ennek olyan nagyon jellegzetes az illata, hogy egyetlen más rózsafajtával sem tudnám összekeverni.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Bordóból, sötétpirosból szokták a színe miatt. És minél illatosabb, annál aromásabb lesz a lekvár (de az alsó, fehér széleket csipegesd ki, olykor keserű).
esetleg ilyen? [link]
Köszönöm mindkettőtöknek! A linkelt rózsa színe nem volt teljesen olyan, mint az enyémé, de már rákerestem és találtam olyat is. :-)
itt egy kép, ilyen az én rózsám:
Nincs mit.:)
Na akkor jól tudtam,hogy tea rózsa a neve.:)
Ahogy megnéztem a képet,előtörtek belőlem az emlékek,és szinte éreztem azt a jellegzetes,finom illatát...:)
Ebből szerintem nyugodtan készíthetsz lekvárt.
Tudom, hogy lehet belőle készíteni, már sokszor csináltam rózsalekvárt, meg rózsalekváros sütit...
Megfertőztél. Most már én is érzem az illatát, így pedig nem bírom már sokáig nélküle. Alig várom, hogy kivirágozzon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!