Az étel/ital színezőknek van bármi más oka, hogy beleteszik az enni-innivalóba, vagy csupán annyi hogy színes legyen?
Figyelt kérdés
2012. febr. 6. 19:39
1/3 anonim válasza:
A legtöbb kizárólag szint ad, de van néhány TERMÉSZETES szinadó anyag, ami egyúttal füszer is: pl. paprika, sáfrány, kurkuma, de ezeken nem nevezik ételszinezéknek.
2/3 A kérdező kommentje:
Céklakivonat pl, vagy valami ilyesmi van? Érdekes amúgy. Én megennék csomó mindent is anélkül hogy hülyére színeznék. Bár el tudom képzelni, hogy néhány ételnek esetleg nem túl szimpatikus a színe, ezért inkább átszínezik... De amiről most eszembe jutott az az epres tejital volt.. amit valami céklával színeztek. Felőlem maradhatott volna fehér is, nem ízlik jobban attól hogy rózsaszín. Na de mindegy is, nem zavar vagy ilyenek, csak simán eszembe jutott...
2012. febr. 6. 21:11
3/3 anonim válasza:
A céklával meg hasonlóval szinezés nem árt, és csak az az oka, hogy pl. az epres dolgok szinezés nélkül elég döglött koszos-rózsaszinüek, és ezt sokan nem ennék meg, ha meg élénk pirosas-rózsaszinü, kakor azt hiszik, hogy több benne a gyümölcs. Pedig általában abban van kevés gyümölcs, amit szineznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!