Ti miyen különleges ételeket kóstoltatok már? Mit találtatok finomnak, és mit nem?
Különböző országok ételeire vagy italaira gondoltam, meg különleges gyümölcsökre
Olyanokra amit Magyarországon nem nagyon lehet kapni
Cápát kétszer kóstoltam, egyszer valami pácolt formában, az annyira nem jött be. Mármint nem az, hogy rossz volt, hanem valahogy nem volt valami különleges íze.
Meg egyszer ettem kínai étteremben cápalevest, az finom volt.
Ezen kívül túl sok különleges alapanyagból készült ételt nem ettem szerintem. Szóval ezeket itthon is lehet kapni, csak maximum nem szokták készíteni.
a legjobb gyümölcs amit eddig ettem az Grenadilla. Meg talán a Sapote turmixként. Ettem már bogarakat is, de az semmi különös. Halból talán a kardhal ízlett legjobban, de a nagy langusztákat kedvelem. A tengerimalac se annyira furcsa. A strucc kifejezetten jó.
A kedvenc édességem azt hiszem a mochi ha egyszerűbbekről van szó, de az utcán grillezett platanos sajttal meg chilivel...
- szecsuáni csirke > isteni, bár baromi erős (igen, CSIRKE, mert bevásárlókp.-os kínaiban ettem)
- holland köményes sajt Hollandiából
éticsiga . Szerintem magának az állat húsának semmi ize nem lenne,de a szósz rajta finommá teszi
Lehet kapni itt is egyébként,láttam már tescoban fagyasztottat:D
Ami ízlett:
krokodill farok roston
oposszum pite
strucc stake (olyan mint a pulyka)
kaktusz gyümölcse
sült tücsök (nem mondom, hogy finom, de nem is rossz)
Ami nemízlett:
kengugu bárhogy elkészítve
cápa roston/leves
kígyó roston
angolna (bármilyen formában)
vérleves (ez cseh nemzeti étel, olyan, mint a sültvér nálunk disznóvágáskor, csak ehetetlen)
hínár leves
polipsaláta
Casu Marsu (szardíniai meleg sjat, másnevén kukacos sajt)
Ez egyszerűen nem tudtam megkostólni, nem vitt rá a lélek!!!
- baklava
- spanyol tortilla > ez isteni, akár köretként, akár főételként
- pilaf (török rizses egytálétel)
- indiai currys csirkemell rizzsel > bevágtam belőle egy nagy adagot, aztán fél éjjel hányingerem volt, de nagyon ízlett
Köszönöm a válaszokat :)
és várom a továbbiakat
5-ös válaszoló: ezen jót mosolyogtam: "nem vitt rá a lélek"
Azt hiszem a kukacok nekem sem jönnének be :)
A pirított kukac/szöcske és barátai haggyán, de ÉLVE?
Élve semmit sem akarok megkostólni. Nem tudnám lenyelni és/vagy megrágni bármely mozgó dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!