MIért van az hogy ha eszel akkor kiszetsz magadnak egy adagot és akkor is megeszed amikormár nem vagy éhes?
Most nem azért, de nálunk azt tanították
"Annyit szedj ki csak, amennyit meg is eszel! Vagyis keveset! Ne edd el más elől!
Benne volt a harmadikos olvasókönyvben:
INKÁBB TÖBBSZÖR SZEDJ, DE KEVESET!!
Megbeszéltük, másodszor még illik szedni, harmadszor néha, kivételesen, többször soha!
Ti hiányoztatok??
elmondom újra:
nem az a lényeg, h mindent megeszel a tányérról.
A lényeg az, hogy véletlenül se szedj többet, mint amit biztosan megeszel. Nme illik annyit szedni, amennyt talán meg sem eszel. Ez a mondás erről szólt! Hogy nem szabad otthagyni!! Nem azért, hogy edd meg! Hanem NE szedd ki, ha nem biztos, hogy megeszed, mert esetleg más megenné.
Vag yte megennéd a következő étkezésen. Így meg elpazaroljuk.Erre nem az a megoldás, hoyg lenyomod, hát annak mi értelme??? Ezt azért tanította az óvónéni és a mama, hogy KEVESET szedj, ne pazarolj!!!Ne kelljen kidobni4
Általában el tudom dönteni, mennyire vagyok éhes. Ha mégis túlvállalok, simán a tányéron hagyok két szem krumplit, egy falat húst, vagy két kanál levest. (feleségen megőrül ettől..)
Ha "közösségi" főzésnél csillogtatom konyhaművészetemet, szívesen kiadom az ételt mindenkinek, mert bizonyos pálinkaadag után a kosztosok sokszor túlvállalnak, és az étel a moslékban végzi, én meg ettől vagyok nyűgös.
én nem eszem meg, ha úgy érzem túl sok lett :D nem tudok már enni akkor, amikor érzem, hogy tele vagyok. sosem eszek alapból, ha nem vagyok éhes. ezért nehéz velem pl étterembe járni meg ilyen helyekre(pl családdal), mert van, amikor nem vagyok éhes, és csak nézem a kaját :D :D :D
amúgy ez az elhízás egyik biztos receptje ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!