Káposzta, mint diétás savanyúság?
Felszeleteled, vagy lereszeled a káposztát majd megsózod, és úgy hagyod néhány óráig, amíg pici levet ereszt.
Csinálsz egy nagyobb üvegben levet neki: ecetet az adott higítási arány szerint kicsit erősebbre hagyod, raksz bele babérlevelet, őrölt vagy egész borsot, meg egy kis édesítőszert-megkóstolod, hogy finom legyen és beleteszed a már levet eresztett káposztát.
Hűtőben nekem több hétig is eláll(na), de hamarabb elfogyik; én a levét 3x-4x biztos fel szoktam használni, vagy kicsit adok hozzá, de annak sincs semmi baja.!:)
Rakhatsz bele v.hagymát,erős paprikát, sima paprikát is!:)
2. Múltkor maradt a töltött káposzta káposztaleveleihez sós-ecetes vízben főtt káposztámból, beraktam a hűtőbe-majd lesz vele valami alapon- és az is pár nap után nagyon finom lett, még idén is ettem belőle, szinte megédesedett. Ilyesmit is kipróbálhatsz!:)
szerintem is a sav. káposzta a legjobb savanyúság diétában is.
a friss fejeskáposzta saláta is szóba jöhet, a káposztát finomra gyalulva, kicsit besózva,állni hagyjuk.
egy kis köményt is szórunk rá (aki szereti). cukros-ecetes salátalevet készítünk, amibe a kicsavar káposztát belerakjuk. legalább 2-3 órát álljon ebben a lében, utána már fogyasztható, finom ropogós.hetekig eláll csavaros üvegben a hűtőben.
a cukrot kiválthatod folyékony édesítővel.
más: fejeskáposztát szintén nagyon vékonyra gylulva, ugyanannyi sárgarépát nagylyukon lereszelve és ízlés szerint hagymát félkarikára vágva összekeverünk, finoman sózzuk. normál étrendben a kicsavar alapanyagot finomra
készített majonézzel összekeverjük, fehérborssal fűszerezzük.
diétában esetleg joghurttal, kefírrel, mustárral, édesítővel hasonló ízt érhetünk el.
Na Ez Szuper!!!:) Egyesével kipróbálom őket!:)
Köszi mindenkinek!!:)
(savanyú kapi: A savanyú káposztába is bele lehet unni, azért gondoltam, hogy kipróbálnék egyéb elkészítési módokat is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!