Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Káposzta, mint diétás savanyúság?

Káposzta, mint diétás savanyúság?

Figyelt kérdés
Hogyan tudnám otthon elkészíteni?
2012. jan. 13. 15:30
 1/5 anonim ***** válasza:
Vegyél savanyú káposztát.
2012. jan. 13. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Főzz fel cukros (édesítős)-ecetes és köménymagos vizet, hagyd kicsit hűlni, majd öntsd nyakon a lereszelt vagy felszeletelt kápsztát, tedd zárható üvegbe, önts rá kis olajat és tedd a hűtőbe, finom savanyúság.
2012. jan. 13. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Felszeleteled, vagy lereszeled a káposztát majd megsózod, és úgy hagyod néhány óráig, amíg pici levet ereszt.

Csinálsz egy nagyobb üvegben levet neki: ecetet az adott higítási arány szerint kicsit erősebbre hagyod, raksz bele babérlevelet, őrölt vagy egész borsot, meg egy kis édesítőszert-megkóstolod, hogy finom legyen és beleteszed a már levet eresztett káposztát.

Hűtőben nekem több hétig is eláll(na), de hamarabb elfogyik; én a levét 3x-4x biztos fel szoktam használni, vagy kicsit adok hozzá, de annak sincs semmi baja.!:)

Rakhatsz bele v.hagymát,erős paprikát, sima paprikát is!:)


2. Múltkor maradt a töltött káposzta káposztaleveleihez sós-ecetes vízben főtt káposztámból, beraktam a hűtőbe-majd lesz vele valami alapon- és az is pár nap után nagyon finom lett, még idén is ettem belőle, szinte megédesedett. Ilyesmit is kipróbálhatsz!:)

2012. jan. 13. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

szerintem is a sav. káposzta a legjobb savanyúság diétában is.

a friss fejeskáposzta saláta is szóba jöhet, a káposztát finomra gyalulva, kicsit besózva,állni hagyjuk.

egy kis köményt is szórunk rá (aki szereti). cukros-ecetes salátalevet készítünk, amibe a kicsavar káposztát belerakjuk. legalább 2-3 órát álljon ebben a lében, utána már fogyasztható, finom ropogós.hetekig eláll csavaros üvegben a hűtőben.

a cukrot kiválthatod folyékony édesítővel.

más: fejeskáposztát szintén nagyon vékonyra gylulva, ugyanannyi sárgarépát nagylyukon lereszelve és ízlés szerint hagymát félkarikára vágva összekeverünk, finoman sózzuk. normál étrendben a kicsavar alapanyagot finomra

készített majonézzel összekeverjük, fehérborssal fűszerezzük.

diétában esetleg joghurttal, kefírrel, mustárral, édesítővel hasonló ízt érhetünk el.

2012. jan. 13. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Na Ez Szuper!!!:) Egyesével kipróbálom őket!:)

Köszi mindenkinek!!:)


(savanyú kapi: A savanyú káposztába is bele lehet unni, azért gondoltam, hogy kipróbálnék egyéb elkészítési módokat is.)

2012. jan. 13. 19:01

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!