Hogyan iszod a kávét?
A kávét mindenki máshogy ízesíti,te hogyan? Ha egyáltalán ízesíted.
Én 3 cukor+tej.
Reggelente nagyon erős kávét főzők, általában tejszínnel és mézzel iszom. Délután és este jön egy-egy nagyon híg verzió, zsírszegény tejjel és édesítőszerrel.
Ha pedig valamilyen különleges ízre vágyom, akkor:
a) megszórom a kávém tetejét fahéjjal
b) beledobok a kávémba egy pici vaníliadarabot
c) összekeverek 1 dl sűrű feketét 1 dl tejjel, kb. három-négy evőkanálnyi lereszelt gesztenyepürével és ugyanennyi tejszínnel, plusz ízesítem cukorral (nem valami light...)
d) 1 rész kávé + 1 rész sűrű meggylé + kevés őrölt fahéj (nagyon finom így)
e) 1 dl kakaós tej + 1 dl híg kávé + édesítőszer/cukor
f) 0,5 dl kávé + 4 dl Coca Cola light
g) bizarr, de egész jó: 0,5 dl kávé + 4 dl Fanta narancs
(ezt úgy találtam ki, hogy egyszer egy kis kávé maradt a bögrém alján, s véletlenül ráöntöttem a Fantát)
h) 5 dkg olvasztott étcsokoládé + 1 dl sűrű kávé + 1 dl tejszín + némi cukor (ha nem számolom aznap a kalóriákat..)
i) 1 dl kávé + 1 dl tej + cukor + egy kevéske rum + tejszínhab a tetejére
j) 1 dl kávé + 1 dl tej + cukor + egy kevéske Unicum + tejszínhab a tetejére (az utóbbi kettő tutira meghajt, viszont kellemes az ízhatás)
k) törökkávét iszom (közvetlenül a vízben főzöm meg az őrölt kávét, majd leszűröm a löttyöt, más az íze, s csak mézzel édesítem)
l) régebben 2 dl sűrű kávét felengedtem 8 dl vízzel, édesíttem és szódás üvegben szénsavpatronnal tettem buborékossá, csak sajnos nem tudom, hol lehet ilyen patront kapni)
Minden reggel egy adagnyi presszókávét hígítok fel 2 dl tejjel. Cukor nélkül iszom, néhány szem keksszel. Ez egyben a reggelim is. Alacsony vérnyomásom miatt enélkül szétcsúszna a napom, mert kb. dél körül megfájdul a fejem és magától el sem múlik sajna, csak, ha gyógyszert veszek be. Kipróbáltam, 2-3 napig is fáj enélkül, úgyhogy igazán sokkal jobb, ha nem feledkezem meg róla. Nap közben már nem iszom, kivéve ha valami alkalom adódik egy kis beülős beszélgetésre, nagyon ritkán. Olyankor kapuccsino a kedvenc, vagy, ha az nincs, tejszínes kávé cukor nélkül. Nyami!
Az illatát én is imádoom! :) Ha elmegyek egy amolyan igazi kávézó mellett, ahol kis fahordócskákban ki van téve a babkávé, hát szétolvadok a gyönyörűségtől :)
Az egyik legkellemesebb élményeim közé tartozik egy gödöllői kirándulás édesanyámmal, amikor is, már a kiállítás nézegetése közben megéreztük a kávéillatot és lementünk a kastély kávézójába és Zsolnay csészéből ittuk a (bécsi) kávét :D Utána mezítláb sétáltunk a kastély parkjában a füvön.
Jujj ez a meggyleves kávé! :) Ki kell próbálnom! :)
A vanília fagyis sem rossz, de olyankor a fagyi dominál inkább :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!