Hogy hívják, vagy melyik az a csülök, vagy sonka, vagy hús étel féle, amit húsvétkor szoktak enni mustárral és tormával, nagyon finom és nem füstölt jellegű?
Figyelt kérdés
Lehet e ilyenkor karácsony előtt kapni olyat, vagy csak húsvétkor kapható?2011. dec. 12. 18:29
1/2 anonim válasza:
Húsvétkor leginkább a füstölt sonka, füstölt tarja szokott az asztalokra kerülni. (Azért füstölt, mert régen a téli disznóölés során félretett sonka csak füstölve maradt meg épségben tavaszig = húsvétig)
Természetesen ma már bármikor lehet kapni, főzni akár füstölve, akár füstölés nélkül is.
Megfőzöd, megvárod, míg kihűl annyira, hogy a hűtőbe berakhatod, másnap már tökéletes akár mustárral, akár tormával.
2/2 doboszoli válasza:
Ha tényleg jót akarsz enni, akkor javaslom, hogy -bár drágább-termelőtől vegyél valódi sóban érlelt, hideg füstön
füstölt terméket, ne a gyorspácolt, gyantával füstölt ipari vackot.
Nem hazafelé beszélek, ez a valóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!