Aszalt gyümölcs miért ilyen drága?
4-5000 forintra jön ki kilója,nagyon drágák,de imádom.
Megéri aszaló gépet venni? Ha én készitem is ilyen finom?
Vagy melyik boltban olcsóbbak?
tessék 2,5 dl üvegben 2-3 kiló paradicsom, nekünk nagyobb üvegben van 5 kiló.
(az értelmes vitához hozzátenném még, hogy a paradicsom igazából gyümölcs és nem zöldség, de sebaj :D)
A gyümölcs is drága. Nem mindegy, milyen minőségből csinálják ugye, kivonod azt a sok vizet, máris több kiló kell egy kiló aszalt gyümölcshöz.
Plusz akkor maga a szüret, tárolás, aszalás, szállítás költsége is hozzáadódik, csomagolás, további szállítás, áfa...
Hát én már gyári gyerek vagyok, de inkább boltit eszek. Vettünk múltkor házi aszalt szilvát is... hadd ne mondjam ,hogy ment a kukába, mert kukacos volt, és nem élmény húsra harapni benne. :S (tehát ha mégis otthon csinálnál, akkor nagyon alaposan válogasd meg, miből)
Figyelni kell az akciókat, vagy pl. a Cora saját márkás (winny) aszaltgyümölcsei egész jók (a kalifánál tuti joobb, az szemét). A spárban is le szoktak értékelni 1-1 fajta Nobilist (nem esküszöm meg, hogy ez a neve)
Otthoni aszalás... én javasoltam otthon, ugyanis rengeteg gyümölcs terem a kertünkben, de le lettem szavazva. Az otthoni aszalógépekkel nagyon keveset lehet csinálni egyszerre, fél fogadra nem elég, és azért áramot használ rendesen. Szóval ha úgy rendesebb mennyiséget akarsz enni... :S De ha épp van rá kereted, vegyél, rossznak nem rossz.
számolgattam,egy adag 5-600forintnyi áramot használ el,gép ára,gyümölcs ára,plussz 1 nap mire elkészöüül,de ki van itthon,gépet nem merem felügyelet nélkül bekapcsolva hagyni,és ha megkivánom rögtön kell,nem éri meg
marad a nézem az akciókat felállás továbbra is
Ettem házilag aszalt szilvát. nagyon finom volt.
(Megjegyzem, a paradicsom esetében örök vita, hogy gyümölcs vagy zöldség:
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__egyeb-kerdesek_..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!