Ajánlanátok nagyon jó szakácskönyvet?
Lánynak kellene. Legjobb az lenne, ha lenne benne kép a kajáról, és NE olyan nagyon különleges ételek legyenek, amihez az alapanyagot is művészet beszerezni. Lehetőleg sütemény is legyen.
Köszi
Nekem a 100 legjobb c. sorozat könyvei nagyon bejönnek, bár azokban nincs kép. Viszont nagyon olcsó, így akár többet is vehetsz. Témafüggő, hogy van-e benne sütemény. Viszont olyan is van, ami csak sütis.
Van egy Szingli szakácskönyv c. is, azt is szeretem, mert egy fős ételek vannak benne. A címtől nem kell megijedni :) Van benne minden, leves, húsétel, tésztaétel, saláták, sütik, külön kategóriákra bontva. Viszont ebben sincs kép. Ellenben ez is olcsó.
A harmadik amit ajánlok, az a Horváth Ilona-féle szakácskönyvek. Van pár kiadása, olyan is, amiben vannak képek. Nekem kettő van, ebből az Ízletes fogásokban a munkafolyamatokat is lefényképezték. Viszont a Szingli szakácskönyvhöz képest jóval kevesebb recept van benne. Az árát nem tudom, mert ajándékba kaptam, nem akarok rákeresni, szeretném nem megtudni.
A létező legjobb szerintem:
Van benne minden: konyhai praktikák, tanácsok, előételek, levesek, főételek, sütemények, torták, saláták, mártások stb. stb. Jó vaskos könyv, majdnem 500 oldal, nagyon megéri az árát, és nagyon jó.
Nekem bejött a link. Beírom én is, hátha.
Nekem is ez van meg, csak '65-ös kiadásba :) Tényleg nagyon jó.
Viszont akkor már linkelem a Szingli szakácskönyvet is, mert van belőle más fajta is. Én erre gondoltam:
Kb. 250 recept. Ennyi pénzért (306 Ft) simán megéri, jó kiegészítése a Horváth Ilonának. Tapasztalat :)
Na nem igaz... Másképp jelenítette meg a hozzászólásban a linket, úgy, mint a 2. válaszolónál. De akkor is belinkelem neked valahogy. Ha estig itt ülök, akkor is :D B-verzió, remélem ez majd működik:
Nekem is a Horváth Ilona vált be, annak ellenére hogy nincs benne kép.
Illetve a F.Horváth Ilona 99 receptje sorozatból a Házi édességek, az Olcsó ételek illetve a Magyaros ételek.
Meg még ez a favoritom:
Igaz nekem a 82-es kiadás van meg.Ez kezdőknek kiváló, mert az adagok kiszámításától kezdve a mérleg nélküli mérésen át az elrontott ill. elnem fogyasztott ételek felhasználásáig minden benne van.
Sajnos az általam ajánlottakban egyikben sincs kép, de megjegyzem nekem az a tapasztalatom hogy a képes szakácskönyvek nem is annyira jók.
A könyves boltokban lehet kapni: Ételkészítési Ismeretek:
Ebből tanulnak szakácsok. Képek és folyamat ábrák vannak benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!