Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Madártejet készítek, de a hab...

Madártejet készítek, de a hab nem emelkedik szépen fel miért? Kevés ideig főzőm? Mit rontottam el?

Figyelt kérdés
2011. nov. 22. 13:04
 1/9 anonim ***** válasza:
lehet,hogy a hab nem volt elég kemény. vagy ne volt elég meleg a krém amikor bele tetted a habot.. Én midig cukorral verem fel a habot.
2011. nov. 22. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Jó keményre felverted a tojásfehérjét? Mert ha jó kemény, akkor annak szépnek kellene lennie és elég 3-3 percig főzni mindkét oldalán ( sőt én szerintem nem is főztem addig, de jó lett).
2011. nov. 22. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Az enyém szépen felemelkedik, de utána összeesik, pedig már csináltam cukorral és anélkül is, tejben és vízben főzve is, kőkemény a hab, szépen feljön amikor fő, és ha kiveszem, összemegy.

Tegnap a TV-ben is főztek madártejet, ott a pofa úgy csinálta, hogy betette a forró tejbe a habot, majd letakarta fedővel, azt mondta, hogy így nem kell megfordítani, mert a gőzben megfő a teteje is, próbáld ki így, legközelebb én is kipróbálom.

2011. nov. 22. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Én mindig vízben csinálom: Ha felforrt a víz után kis lángra veszem épp csak pezsegjen. Még soha nem esett össze
2011. nov. 22. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

az a titka, hogy alig kell főzni!

én forró vízben szoktam főzni, beleteszem, elszámolok 5-ig és fordítom is, aztán 5 mp és kész

2011. nov. 22. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Akkor lehet, hogy én túlfőztem.
2011. nov. 22. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

Igen én is keményre vertem,aztán mégsem nőt semmit a főzéskor ill. ha nőt tényleg összeesett nekem is mint az egyik válaszolónak

Köszönöm a válaszokat.

2011. nov. 22. 14:48
 8/9 anonim ***** válasza:

az első kifőzött adag nekem is összeesik. nagyon kemény habot verek cukorral, annak rendje módja szerint a csendesen fővő tejbe teszem, majd megfordítom. szép is, míg ki nem szedem a szűrőbe, de ott összeesik laposra:(

a második adag szép duci marad, de míg élek nem fogom megérteni, hogy miért. na mindegy, nálunk ilyen a madártej,lapos és dundi habgaluskák vegyesen:))

egyszer valaki itt írta, hogy az egész felvert habot beteszi a mikróba, sajna nem tudom mennyi időre, és utána szaggat belőle szép egyforma galuskákat.

hátha idetéved az illető és kisegít bennünket:)

2011. nov. 22. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy készítem, hogy egy lapos tányérra (nem kell kikenni semmivel) egyszerre 4-5 habgaluskát szaggatok, és beteszem a mikróba. Nekem a legmagasabb fokozaton fél perc alatt készen van. Ugyebár nem minden mikro egyforma, ezért ki kell tapasztalni a "főzési" időt. Szóval azt tanácsolom, hogy elsőre csak 1-2 galuskát szaggassunk a tányérra, tegyük be fél percre, aztán ellenőrizzük az állagát. Ha túlságosan szivacsos vagy olyan, mintha a tükörtojásnak a fehérjéje lenne, akkor elég neki 20 másodperc is a mikróban. Ha pedig úgy látjuk, hogy még nem jó, akkor "főzzük" kicsit tovább a többi adagot.

Szerintem ez a legegyszerűbb elkészítési módja a habgaluskának, mert nem esik össze, gyönyörű lesz. Én mindig így csinálom.

2011. dec. 1. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!