Madártejet készítek, de a hab nem emelkedik szépen fel miért? Kevés ideig főzőm? Mit rontottam el?
Az enyém szépen felemelkedik, de utána összeesik, pedig már csináltam cukorral és anélkül is, tejben és vízben főzve is, kőkemény a hab, szépen feljön amikor fő, és ha kiveszem, összemegy.
Tegnap a TV-ben is főztek madártejet, ott a pofa úgy csinálta, hogy betette a forró tejbe a habot, majd letakarta fedővel, azt mondta, hogy így nem kell megfordítani, mert a gőzben megfő a teteje is, próbáld ki így, legközelebb én is kipróbálom.
az a titka, hogy alig kell főzni!
én forró vízben szoktam főzni, beleteszem, elszámolok 5-ig és fordítom is, aztán 5 mp és kész
Igen én is keményre vertem,aztán mégsem nőt semmit a főzéskor ill. ha nőt tényleg összeesett nekem is mint az egyik válaszolónak
Köszönöm a válaszokat.
az első kifőzött adag nekem is összeesik. nagyon kemény habot verek cukorral, annak rendje módja szerint a csendesen fővő tejbe teszem, majd megfordítom. szép is, míg ki nem szedem a szűrőbe, de ott összeesik laposra:(
a második adag szép duci marad, de míg élek nem fogom megérteni, hogy miért. na mindegy, nálunk ilyen a madártej,lapos és dundi habgaluskák vegyesen:))
egyszer valaki itt írta, hogy az egész felvert habot beteszi a mikróba, sajna nem tudom mennyi időre, és utána szaggat belőle szép egyforma galuskákat.
hátha idetéved az illető és kisegít bennünket:)
Én úgy készítem, hogy egy lapos tányérra (nem kell kikenni semmivel) egyszerre 4-5 habgaluskát szaggatok, és beteszem a mikróba. Nekem a legmagasabb fokozaton fél perc alatt készen van. Ugyebár nem minden mikro egyforma, ezért ki kell tapasztalni a "főzési" időt. Szóval azt tanácsolom, hogy elsőre csak 1-2 galuskát szaggassunk a tányérra, tegyük be fél percre, aztán ellenőrizzük az állagát. Ha túlságosan szivacsos vagy olyan, mintha a tükörtojásnak a fehérjéje lenne, akkor elég neki 20 másodperc is a mikróban. Ha pedig úgy látjuk, hogy még nem jó, akkor "főzzük" kicsit tovább a többi adagot.
Szerintem ez a legegyszerűbb elkészítési módja a habgaluskának, mert nem esik össze, gyönyörű lesz. Én mindig így csinálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!