Mi az a tofu?
szójabab-túró. nagyon finom, a húst szoktuk vele helyettesíteni egyes ételeknél, de külön receptek is vannak az elkészítésére. Túrószerű, vágható állagú fehéres finomság, aminek önmagában nem sok íze van.
Remélem tudtam segíteni! kóstold meg :)
A tofu egy ásványi anyagokban, antioxidánsokban és aminosavakban gazdag étel, amely a többi között segíti az agyműködést, valamint erősíti a koszorúeret és a csontokat is. Számtalan előnye mellett ugyanakkor vannak olyan tényezők, amiket mindenképpen figyelembe kell vennünk, mielőtt a tofut beépítenénk az étrendünkbe.
A tofu – más néven szójatúró vagy szójababsajt – egy kínai eredetű étel. A szójababból kinyert szójatej megaltatásával és a visszamaradt túró összenyomásával készítik el. Ma már persze nemcsak az ázsiai országokban, hanem az egész világon népszerűvé vált. Sokan a húst helyettesítik vele, mivel tele van fehérjével.
A préseléstől függően a tofu lehet selymes, puha, kemény vagy extra kemény. Erjesztett, füstölt és fűszerezett formában is kapható, főételekben és édességekben is felhasználhatjuk. Az alábbiakban a Health gyűjtése alapján bemutatjuk, hogy miért éri meg rendszeresen tofut enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!