Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szerintetek mi a pofátlanság...

Szerintetek mi a pofátlanság az, ha étteremben a saját üdítőmet iszom meg az ételhez?

Figyelt kérdés
Leírnám a sztorit. Mostanában gyakrabban járok éttermekbe, egy-két helyen nagyon finoman is főznek, de amit az italárakkal variálnak, az polgárpukkasztó. Legutóbb is az egyik étteremben egy semmi kis két decis Coca Cola-ért 370 Ft-ot kértek! Ez úgy bruttó, üveggel együtt kerül 100 Ft-ba. 400%-os haszonnal adják ezek a hiénák az italokat. Melyik a nagyobb pofátlanság? Az, ha a táskámból előkapok egy fél literes műanyag Coca Cola-t és abból iszogatok, vagy az, hogy a hiénák 400%-os haszonnal sóznak rám egy italt? Én az utóbbira tippelnék, ezért mostantól azt fogom csinálni, hogy elkérem az itallapot is rendelés előtt, és ha ilyen a szitu, akkor bizony köszönöm, de nem kérek italt, elővarázsolom azt majd én a táskámból. Ti hogyan vélekedtek erről?
2011. okt. 26. 16:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
78%

Ne menj étterembe, tök egyszerű.

Egyébként mindenhol az italon van a legnagyobb árrés, nem pedig az ételen. Attól, hogy 370 egy üveg Cola, nem biztos, hogy az étel is olyan elvetemült áron van. Úgyis iszol hozzá valamit, a haszon pedig ott van igazán.

2011. okt. 26. 17:00
 12/19 anonim ***** válasza:
65%
Zárójelesen megjegyezném, hogy bizonyos helyeken felszámolják a bevitt italt is, éttermi áron! Onnan tudom, hogy több helyen jártunk már úgy, hogy a születésnapi vacsorára, ajándékba vitt italt is lazán felszámolták helyi áron az étteremben...
2011. okt. 26. 17:08
 13/19 anonim ***** válasza:
51%
Illetlenség.
2011. okt. 26. 17:11
 14/19 anonim ***** válasza:
52%
trógerkódás.. égne a fejem,ha veled mennék étterembe
2011. okt. 26. 17:25
 15/19 anonim ***** válasza:
71%
Az ital mindig aránytalanul drágább az éttermekben, mint az ital. Egyébként illetlenség, én már lassan ezért nem járok étterembe. Most voltunk egy hetet Németországban a sógornőmnél, ott is ez a helyzet. Bementünk egy török étterembe, ahol nagyon jók a kaják és árban is megfelelőek, de ahogy megettük, felálltunk és szépen megittuk az autóban az üdítőnket. Aztán még gondolkodtunk a többi napon, hogy éttermezünk-e, de végül úgy voltunk vele, hogy abból a pénzből megvesszük az alapanyagot és otthon sütünk főzünk magunknak amit akarunk. Pia meg üdítő volt otthon rogyásig, amit bevásároltunk áruházban. Ez nem csóróskodás, bármit ehettünk amit szemünk, szánk megkívánt, de az éttermi italra én is rohadtul sajnálom a pénzt. Na de vissza térve a kérdésre: Valahol illetlenségnek számít, viszont ez egy tüntető jel az éttermeseknek, hogy talán nem kéne ilyen pofátlan árrésekkel dolgozni, mert előbb-utóbb mindenki leszokik az étteremről, vagy csak addig tartózkodik ott, amíg megeszi az ételt. Ha normális árban adnák az italokat, az emberek tovább maradnának, mert volna kedvük inni és ezzel együtt közben megjönne a kedvük még enni valamit, szerintem sokkal jobban járnának a vendéglősök. Amúgy sem nagy cucc manapság már a vendéglőbe járás.
2011. okt. 26. 17:26
 16/19 anonim ***** válasza:
77%
Esetleg menj ki táskástul a mosdóba és igyál ott :)
2011. okt. 26. 17:30
 17/19 anonim ***** válasza:
69%
17:26 voltam. Közben a férjemmel beszélgetek és ő azt mondja, van ahol ki is küldenek ilyen miatt az étteremből. Ez olyan mintha kocsmába sört vinnél. Az mondjuk igaz, hogy ellenben az ételek árai nem vészesek, van amelyiken el gondolkodik az ember, hogy hogy is éri meg nekik.
2011. okt. 26. 17:39
 18/19 anonim ***** válasza:
69%
pontosan ahogy az előző is írta, ezt nem csak hogy nem illik hanem ha észreveszik ki is tehetnek. akinek nincs pénze megfizetni az italt is az ne menjen étterembe. biztos nem égetném magam hogy a táskámból iszok.
2011. okt. 26. 18:10
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
dolgoztam étteremben (nem is egyben) és hidd el hogy nem engedik meg sem a saját ételt sem a saját italt. Nem azért mert nem illik és nem is azért mert rád erőltetik a drágát hanem azért mert ha jön egy ellenőr és észreveszi, az étterem nem tud vele elszámolni hogy honnan van stb akkor őket keményen megbüntetik. És igen, ha meglátják hogy saját colát iszol akkor szólhatnak hogy tedd el vagy hagyd el az éttermet. Egyébként én inkább egy korsó sört szoktam kérni :) mert az 4-5dl és olcsóbb mint az a 2dl kola. Még az alkoholmentes is. Vagy mondjuk teát szoktam még télen.
2011. dec. 7. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!