Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Aki ezt végig tudja nézni az...

Aki ezt végig tudja nézni az ehet húst?

Figyelt kérdés

Elnézést, de szerintem tudnunk kell mit eszünk! Azt tudom nézni, ahogy egy fáról leszednek egy almát és beleharapnak, na de ezt...

Szerintem aki ezt nyugodt lélekkel végignézi, illetve utánuk csinálja az ehetne húst. Ti hogy vélitek?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=THIOD..

2011. okt. 24. 20:42
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Láttál már nagyipari kertészetet, ahol teremnek a zöldségek, gyümölcsök? Nah ennyi erővel őket is sajnálni lehet. Mert jaj szegény fa, mindjárt leszakad a sok gyümölcstől az ága.
2011. okt. 24. 21:40
 12/21 anonim ***** válasza:

1 A növény amit megeszel az is él!

2 Ami majd téged fog megenni halálod után a földben, az is élni fog. (tulajdonképpen ez az élet rendje.)

3 Az egyik válaszolónak aki:

A válasz megírásának időpontja: ma 21:24

Na ilyen csajszi kellene nekem is csak kevés az ilyen okos, életrevaló és reális gondolkodású a környezetéhez. Azért a választ én is köszönöm! /F

2011. okt. 24. 21:48
 13/21 anonim ***** válasza:

ma 21:48

Köszi, kedves vagy:) Bár a gondolkodásmódom a neveltetésem következménye...mindig is tudtam, hogy a cuki nyuszi, kismalac, kiscsirke amivel épp játszom, egyszer az asztalon végzi...nem ködösített a család, hogy miből van az ebéd. Nem is veszem tragédiaként, hogy az esti fasírt egyszer négy lábon állt, és legelészett valahol.

2011. okt. 24. 22:50
 14/21 anonim ***** válasza:
Nem nézem meg, mert nem érdekel, de ugyanúgy megenném a húst holnap is, mint ahogy eddig ettem, attól, hogy látnék egy videót. Ez az élet rendje, az állatok azért vannak, hogy megegyük őket. Az jött le a kommentekből, hogy kegyetlenségeket mutatnak be a videókba. Ezt természetesen nem támogatom, és felháborít az állatkínzás, de nem fogok minden forrásnak utánajárni, hogy azt a csirkét amit épp kinéztem, hogy kirántsam, vajon megkínozták-e, mielőtt levágták. Vannak fontosabb dolgaim is az életben, mint ezekkel foglalkozni. Enni kell, és én nem tudnék csak zöldségen eléldegélni. És bár saját bevallásod szerint nem akarsz téríteni, mégis ellenségesen és közönségesen beszélsz a húsevő társaidról (lásd: "egyed akkor!"). Te is egyed akkor a zöldségeidet meg a kis tofudat. Jó egészséget hozzá! :)
2011. okt. 24. 23:27
 15/21 anonim ***** válasza:
Ja, még az előzőhöz annyit: "én meg megkérdezem, hogy nem zavar, hogy az egy élő állat volt?" - ne kérdezd meg. :) Probléma megoldva. Az illető nyugodtan elfogyasztja a húsos szendvicsét, te pedig megkíméled magad a felesleges idegeskedéstől (mert lássuk be, a kérdéseddel semmit nem érsz el, nem bővíted a vegetáriánusok körét, viszont magadat, ahogy te is írtad felidegesíted). Minden jót! :) 18/L
2011. okt. 24. 23:30
 16/21 anonim ***** válasza:

Végignéztem. Nem fogok változtatni a húsevési szokásaimon, mindenevő vagyok, étrendemben előkelő helyet foglal el a hús és a tejtermékek.

Azért pár megjegyzés:

- A videó egy primitívebb fajta propagandafilm, tipikusan olyasmi, mint a Petás sokkfilmek, szóval a legkirívóbb farmokat és a leglátványosabban kegyetlen tartási körülményeket mutatja be, az összes többit, pl. a kisgazdaságokat valamint a kulturáltabb, előírásoknak jobban megfelelő farmokat valahogy elfelejti megemlíteni.

- A videó kizárólag az USA bizonyos állatfarmjaira fókuszál (oké, a tengeri halaknál nyilván nem csak). Linkelnél magyar állatfarmról is videót? Merthogy mi hipermarketes tápos csirkéből se amcsit eszünk. Más az állattartásra vonatkozó EU szabvány és más az amerikai - az EU-s sokkal szigorúbb. (De ha történetesen az én csirkemellem alapanyaga is véletlenül ilyen mostoha körülmények közt végezte, hát az szomorú ugyan, de attól még elsőrangú proteinforrás, és finom is.)

Ha már más országok, Svájc pl. nem EU, de amikor volt szerencsém ott járni, töménytelen mennyiségű tehénkét és bocit láttam mindenfelé, hatalmas, zöld legelőkön ugrándoztak és játszottak a friss alpesi levegőn, vidáman, egészségesen, barátságosak, szelídek voltak, komolyan mint valami bukolikus giccs-életképben. Levágásig gyakorlatilag kellemesebb az életük, mint az átlag magyar embernek. Ilyen footage persze valahogy nem volt a filmben.

- Talán feltűnt már, de lehet venni háztáji jószágot (élve és levágva is), házitejet, házitojást is, ha nem bízol a táposjószág tartási körülményeiben.

A disznóvágásnak faluhelyen sem örül a disznó, a malacka se, amikor herélik, de a kisgazdaságok tulajai meg az egyszeri parasztok nem így tartják az állataikat, mint ahogy a videóban bemutatatják, mivel nem mellesleg ők is belőlük kajálnak.

2011. okt. 24. 23:32
 17/21 anonim ***** válasza:

Mint húsevő:

Oké mondjuk rá, durva.

De attól hogy van ilyen, még amit mi eszünk magyar üzemből kitermelve nem biztos, hogy ennyire kegyetlen körülmények között van tartva.

Ha meg igen, akkor sem esek kétségbe.

Nem látom, nem foglalkozom vele, így nem érdekel.

Mellesleg az is "kegyetlen", ha az ember vágja le a saját csirkéjét például. De valahol jogos, ha már itatja, eteti, neveli, mert így eheti.

Szeretem a húst, nem fog változni a véleményem.

2011. okt. 24. 23:48
 18/21 anonim ***** válasza:
Nem néztem meg. Alapjában állatpárti vagyok, azonban tudom, hogy hiába nem ennék én húst, a többi eszik helyettem is. Ettől függetlenül minimális húsfélét eszek, csak ha nagyon megkívánom, mert ugye a szervezet jelez, ha kell neki valami.
2011. okt. 25. 08:05
 19/21 anonim ***** válasza:

Nehogy azt hidd már, hogy ez tényleg a nagyüzemi körülményeket mutatja!

Egyrészt szerinted nem vernék ki a kamerát, vagy annak álcázott tárgyat a felvételt készítő kezéből, ha látnák, hogy gyanúsan viselkedik, vagy gyanús nála valami?

Másrészt többször elhangzik, ha jól hallom, hogy betegek ezek az állatok. Szerinted beteg állatokat visznek majd az emberek elé húsboltba, éttermekbe, stb.?

És már bocs, de attól, hogy valami szadista szurkálja, rugdossa az állatokat, nem ezt szokták csinálni, és nem így ölik le őket. Ja és ne persze akkor is pont ott van a kameraman, hogy rögzítse a kegyetlenkedéseket.

A disznót se felakasztani szokták, és a marhát sem ilyen forgó darálóba rakják, ahogy sertéseket sem szoktak felakasztgatni, vagy a fiú naposcsibéket ledarálni.

Még sorolhatnám, de lásd be ez minden, csak nem a valóság.

2011. okt. 25. 09:16
 20/21 anonim ***** válasza:
Következő videót tegyél fel a háború borzalmairól.Van jópár,és kérdezd,ki akar ezekután fegyvert fogni?Katona lennél-e.
2011. okt. 25. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!