Hogyan kell kibontani egy pezsgőt?
Sziasztok!
A napokban lesz egy születésnapi party, egyik munkatársunknak ünnepeljük a születésnapját. Bár érdekesen hangzik, de életemben még nem nagyon nyitottam ki pezsgőt, én sokkal inkább szeretem a röviditalokat, sört, ezért a pezsgővel soha nem foglalkoztam. Szóval a kérdésem, hogy kell kinyitni egy pezsgőt rendesen, mindenféle baki nélkül? :) Előre is köszi!
Tessék barátom! Ettől elélveznek! :'-D
Ha igazán úri módon akarod kinyitni, akkor nem szabad, hogy hangja legyen.
Először leveszed a fóliát, majd egyik kezed hüvelykujjával visszatartod a dugót, ha esetleg félsz a kirepülésétől, a másikkal leveszed a drótkosarat, majd a dugót óvatosan kihúzod.
"a szénsav a hajlatba csapódik míg ha áll az üveg akkor a száján megy ki és magával viszi a pezsgőt is"
:D ez mekkora szöveg :) hát persze, mert a pezsgőt csak egyenesen felfelé tudja kivinni, 75fokban nem...
Én nő vagyok, lányos bulikban mindig rám osztották a pezsgőbontást, pedig eleinte én is úgy féltem, mint a tűztől,amikor más bontotta, a fülemet is betakartam, hogy ne halljam a pukkanást...:)
szóval legyen jéghideg a pezsgő. a bal kezünkkel lefogjuk a dugót, a jobbal kitekerjük a drótot.majd gyorsan kezet cserélünk, és jobb kézzel óvatosan megmozdítjuk, de erősen lefogjuk, érezni, hogy indul magától.
a mozgatásra kiszabadul némi szénsav és akkor már uralhatjuk a helyzetet, akár durranás nélkül is ki lehet nyitni.
De, azért vagyunk nőből, hogy találékonyak is legyünk:))
régen a hajtűt használták sokmindenre a hölgyek,én rájöttem, hogy ,ha a műanyagdugót átszúrom egy hústűvel, akkor szisszen egyet és utána hang nélkül, kényelmesen ki tudom húzni a dugót:)
irodában, névnapi, szülinapi, suttyomban pezsgőzésnél ez
nem volt mellékes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!